Seger på Trolling Km på Vänern!

I söndags var jag och fiskekompisen Roger Larsson, med på Säffle trollingklubbs deltävling nr två i klubbmästerskaps serien. Roger och jag har havsfiskat ihop i många år i Norge. Men aldrig trollat lax och öring på Vänern ihop. Så han önskade ett nytt pb på Insjööring. Jag valde ut ett område med fina kanter och djuphålor, där jag haft bra fiske förut genom åren. Fisket började ganska segt för oss, medans några andra båtar rapporterad fina fiskar. När vi passerade en grundtopp på 8 meter började en rulle knarra lovande, Roger började drilla in fisken, då löste nästa spö ut, dubbelhugg, så jag började ochså drilla. Då började det ticka i två rullar till, Fyrhugg, nu blir det kämpigt sa jag med ett leende. Det gick vägen, vi landade alla fyra, Öringar allihopa. Tre var godk. Så nu var vi med i matchen på tävlingen igen.

Vi åkte över punkten flera gånger där vi fick fyrhugget, utan resultat. Så vi sökte oss till en annan grundtopp, några hundra meter bort. Nu började vi bli hungriga, så jag startade köket och värmde på lite pasta, det brukar hugga ofta, när vi ska äta sa jag till Roger. Lagom när vi skulle ta första tuggan, så löste ett spö, rullen lät som ett expresslok, nu satt det en stor fisk i andra änden. Roger drillade nu en riktigt stor öring. Fisken trasslade in sig i spöet bredvid, så det gick tungt att få in den, det är något konstigt sa Roger. Det kan bli så när dom sitter ihop sa jag. Efter ett tags bändande, så håvade jag ett nytt Pb till Roger en superfin öring på 7,8 kg. Jag trasslade bort linan den fastnat i, då kände jag att den gick ordentligt tungt. Så jag började dra in den, då blev det fart, en till stor fisk satt i det spöet med. Inte konstigt att det gick tungt från början. Efter en stunds drillande så håvade Roger en fin lax på 7,6 kg vilken dubbel.

Så nu fick vi äta kall mat, men det var det värt. Precis när vi ätit färdigt. Så signalerade ett ytspö en bättre fisk igen, Roger drillade fint in en fin öring igen 6,2 kg,vilka fina fiskar.

Nu styrde vi båten in mot hamnen, nöjda efter ett riktigt kanonfiske. Våra fiskar räckte med bra marginal till seger i deltävlingen. Grattis Roger till ett nytt pb på Öring. Fiske Hälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren