Storlax på första turen +10kg

Första trollingturen i min båt på över tre år!

Har under de senaste tre åren inte rört mina trollingprylar och knappt använt båten och har tom gått i tankarna att sälja av båten. Allt fiske har lagts på spinnfiske efter abborre, gädda och gös. Men efter den grymma lax som Olle Eriksson fick under föregående vecka med makalösa vikten på 15,12 kilo som nu är det nya Vänernrekordet.

Trollingsuget blev stort.

Då kunde jag inte hålla mig längre utan det började suga i trollingtarmen. Tog ut semester på Valborgsmässoafton och hängde på båten på bilen och åkte till Kristinehamn för att trolla på Vänern. Vädret skulle enligt prognos bli riktigt bra med lugna vindar och sol.

Första hugget

Redan när jag satte tredje spöt så högg det en fisk på en gammal klassik Rapala Husky Jerk 14 cm (färg TSD). Tyvärr så klev den av efter 15-20 sekunder. Det verkade vara en bättre fiske men så är det väl alltid för man tappar den.

Dubbelhugg

Lagom till att man hällt upp förmiddagskaffet och tagit fram fikabrödet så dundrar det på ett dubbelhugg. En fisk hugger på det stackade spöt (samma wobbler som den första jag tappade) och en hugger på det innersta spöt på paravanen. Tog då först tag i spöt på riggen då den löst ut och rullen knarrade fint medans den som huggit på ytan inte löst ut från linutlösaren. Men första fisken släpper och jag tar tag i spöt som inte löst ut så jag rycker det ur utlösaren och det blir stumt och nu vaknar laxen och får fart och drar över till andra sidan och så håller den på några gånger innan den glider upp på babord sidan och jag lyckas landa den i första försöket.

10 plus

Väl i håven ser jag att det är en riktigt fet lax som borde vara på runt tio kilo. Och när jag hänger den på vågen så pendlar vikten mellan 10 och 10.1 kilo. Den är 93 cm lång och tjock som en julgris. Det tog på en riggad löja som blyats ner med 30 grams sänke. Nu ska jag nog behålla båten ett tag till och förhoppningsvis ska inte ta tre år till nästa gång, kanske man tar en tur redan till helgen, vi får se

Se intervjun med Olle och Henrik där de berättar om hur det gick till när Vänernrekordet krossades


Skit fiske på er alla
<´)))))><

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström