Gösarna på hugget

Förra veckan blev det en del gösfiske. Jag fiskade både kanter på 6-10m men även grynnor och grundare partier med struktur. Just gösfisket är ganska nytt för mig men något jag verkligen kan rekommendera. Så fantastiskt kul! Stenhårda hugg. Egentligen gör jag samma sak som vid abborrfisket. Bottenstudsa jiggar med jiggar som är 10-12cm brukar vara melodin när du fiskar grynnkanter och branter. Är det segt fiske kan det vara idé att gå ner på lättare jiggskalle då gösen ibland tar tid på sig innan den bestämmer sig.

Vid det djupare fisket fiskade My Name’s Jeff från 13Fishing bäst. Ett doft/smaksatt bete med ettrig gång.

Största gösen denna vecka.
På håret men den satt!

Vid det grundare fisket hade jag faktiskt bäst fiske på Rapala Shadow Rap i färgen ROL. Aldrig tänkt tanken att Shadow Rap skulle kunna vara ett bra gösbete men kanske är jag något på spåret.

Där tog det stopp kan jag lova även om det inte var någon jätte så är huggen brutala!

Nu hade jag ingen Live-givare när jag fiskade, men det vore intressant att se hur Shadow Rap skulle funka på den pelagiska gösen som går högt i vattnet. Ni som har ska testa tycker jag! Grymt häng i vattnet, lite rassel och grymt fin gång tror jag skulle kunna locka även de mest svårflirtade pelagiska gösarna.

Ut och fiska gott folk!

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids