Hat-trick

Del 3 – Fortsättning av bloggserien på ”Drömgädda på tävling & Fiska bättre med rätt utrustning

Första gången jag debuterade som tävlande i Pikechallenge i Övik, var för ca 10 år sedan. Johan som varit med och arrangerat just denna tävling från start tyckte vi skulle ställa upp med ett lag tillsammans. Jag hade då ganska nyligen fått upp intresset för gäddfiske. Sportfiske tävling kändes som något helt nytt och lite utanför min komfortzon. Till en början förstod jag nog inte heller hur otroligt krävande men också hur sjukt kul det kan vara. Tidiga mornar sena kvällar nöta nöta nöta. Ibland går det trögt ibland hinner man knappt kroka av förrän nästa fisk är på hugget. Fast kroppen värker överallt och ansiktet bränner för all exponering av sol och vind så står man där dagen efter igen och bara kastar och kastar, byter bete och nöter på. Jag hör ju själv hur puckat det låter, men ändå så är det obeskrivligt roligt. Jag är glad att jag blev övertalad för det är fortfarande lika spännande varje år. Som ni kanske förstått av tidigare inlägg så blev det även extra spännande detta år.

Hela tävlingen kunde följas på fisketävling.nu och där kunde vi även följa ställningen på inrapporterade fiskar och vilka lag som fått poäng.

Efter gäddan på 109cm hade vi klättrat och låg på ett rätt bra placering. När vi sedan fyllde papperet tidigt på eftermiddagen var vi i toppen bland de fem bästa. Fram till kl 18.00 kunde vi följa den totala ställningen men efter det och de två sista tävlingstimmarna stängdes den rapporteringen av. Det laget som låg på första plats hade några centimeter mer än oss.

Under hela dagen var fisket aktivt bara några kortare stunder där det var mer långsamt. Men senare på eftermiddagen var det som det dog av och blev helt dött. Det började kännas riktigt tufft att hinna med att göra den förbättring som skulle behövas. Med kort tid kvar att fiska kände vi att det behövdes ett sista ryck och ökat fokus. Vi gjorde två kortare förflyttningar, där vi direkt fick kontakt. Följare ända in till båten och några kortare gäddor på kroken. Johan hade en mindre fisk som slukat hans bete och som lockade en fin följare som lätt skulle förbättra vårt resultat. Direkt höjdes pulsen och vi kände att det var game on. Kort där efter krokar jag en 87cm, Under tiden Johan fokuserar på att mäta och rapportera in gäddan strider han på mig att fortsätta kasta då mitt bete verkar vara mest attraktivt. Kort därefter sitter även en 90cm och det blir även dags att packa ihop och ta sig tillbaka till hamnen. Spänningen har nu höjt rejält, vi ser några fler båtar kämpar på in i det sista, men vi har ingen aning hur det gått för de andra lagen….Nu är det bara att invänta vinstutdelningen för att få svar på det.

När laget som låg på första plats vid sista slutrapportering hade 459 cm och nu ropades upp som vinnare av andra platsen. Höjdes våra förhoppningar om pallplatsen. Våran uppgradering med 13 centimeter gjorde att vi tog oss hela vägen till vinst och totalt fiskade vi ihop 465 cm. Och lyckades även med en hattrick.

Jag fick tävlingens längsta gädda på 109 cm och blev också bästa fiskare med 3 bästa fiskarna 288 cm.

Aldrig trodde jag väl att den här helgen skulle bocka av så många punkter på min bucketlist.

10+ i havet

Grandslam PC

Första tjej att ta hem både längsta & bästa fiskare.

Nu behöver jag fylla på den, och hittills är det ingen som vunnit bästa fiskare två år i rad, det kan väl vara nåt att satsa på? Dream big or go home som man brukar säga…

Kan dock behöva lite tips så dela gärna med dig! Har du tävlings fiskat? Vad tycker du är det viktigaste för ett lyckat tävlingsfiske?

Traditions enligt får den bästa fiskaren bada.

Läs även:

Del 1 – Drömgäddan på tävling

Del 2 – Fiska bättre med rätt utrustning

Comments

Kommentarer