Prickskytte efter öring

Att prickskjuta öring är en utmaning och det är fantastisk roligt att lyckas! Bifångster på abborre är väldigt vanligt men ett trevligt brake i jakten på öringarna.

Dagen började med att reda ut var varmvattnet hade blåst och om betesfisken följt det. Ganska omgående fann jag det jag sökte men ekon av större fisk lös med sin frånvaro. Öringen stod troligen högt i vattnet, så jag fokuserade på ett område med 12m djup och fiskade jiggen (en STORM TOCK MINNOW i färgen RHRO på en 10grams Vmc stand-up.

Efter många tomma släpp ville en öring som stod 5m under ytan sluka min jigg på uppvev. En tjock öring på 2,65kg som satte ordentligt sprätt på mitt 13Fishing Muse black 6”10’. Jag gillar korta spinnspön när jag vertikalfiskar då det är enklare att hålla jiggen precis under givaren. Muse black 6”10’ har snabb klinga vilket ger bra känsla. Linan är sufix 832 i 0,15mm och tafsen sufix fluorocarbon i 0,33mm, detta sitter på en 13Fishing Z SLD .

Sugen på direktkontakt och rejäl spöböj- prova detta!

Mvh Ingemar

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson