Abborre i Fjällen!

Stora abborrar finns även i de norrbottninska fjällen, men att fånga dem i Nordvästliga iskalla vindar är inte det enklaste. Men med modern teknik och beten från både Rapala och 13Fishing lyckades resan bli oförglömlig.

Eller vad sägs om en snittvikt på 1140gram fördelat på 11fiskar! Det var lätt de fetaste abborrarna jag sett efter lektiderna. Små huvuden å stora välnärda kroppar. Stridbara och vackra.

13Fishing Vertigo Minnow Dropshotnriggad på Vmc Spinshot krok är ett väldigt effektivt alternativ när abborrarna är extra tjuriga. Jag använder endast VMC spinshot till dropshotfisket då denna krok blir mer rörlig än om man knyter fast en krok i dens ögla. Vikterna nedan kroken kan man lätt variera beroende på tänkt fiskedjup, jag brukar fiska med så lätt tyngd som möjligt. Det viktigaste är att man kommer ner till botten och hela tiden håller båttenkontakt. Även längden mellan tyngd och krok är avgörande. För det mesta varierar jag längden mellan 15cm till 50cm. För mig handlar det om att fiska så nära botten som möjligt med jiggen men utan att få skräp på kroken.

Nedan följer lite bilder på fiskar och hur jag knyter ett dropshottackel.

En riktigt fin abborre på 1400gram tagen på 13FISHING Vertigo minnow dropshot i färgen Buttercup
Vmc spinnshot. Knyt ett gäng tackel hemma så är du väl förberedd på vattnet. Jag använder endast Sufix 100% fluorocarbon i dimensioner mellan 0,24-0,44. Är det mkt gädda i farten använder jag den grövre delen av skalan annars håller jag mig så tunt som möjligt.

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson