Gösfisket är grymt bra nu!

Jag Farsan och Olle Eriksson har trollat gös på Vänern, två turer senaste veckan. Fisket på Sveriges största sjö är det världsklass på just nu. Vi har letat fiskarna ute på frivattnet och runt grundkanter. Bägge turerna har det varit enorma Måsdyk som visat vägen, där både Gäddor, Abborrar och Gösar har kalasat.

Det som har fungerat bäst för oss, har varit ytfisket. Rapala Scatter Rap 13cm samt Rapala Orginal Floater F18 fiskade med kort släpp efter pulkorna, helt oblyade.Fiskar man så, går dom på rätt djup, nu när fiskarna jagar helt ytligt.

Rapala Orginal F18 Ft
Rapala Husky Scatter Rap 13cm i färgen FFHC (Citronen) har fungerat riktigt bra.

När jag fiskar gös på dagtid så kör jag ganska snabbt, runt 2 knop brukar vara lagom. Sen svänger jag mycket med båten, det gör att betena får en ryckig och attraherande gång, som inte gösarna kan motstå.

När jag fiskar på Vänern så använder jag 0,80mm Sufix invisiline fluocarbontafs ca 60cm framför betet. Med den tafsen skyggar inte gösarna, sen stoppar den mot vassa gäddtänder.

Avslutningarna på kvällarna har varit magiskt fina, blodröd himmel med lungna vindar.

Göshälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren