Magiska Gösnätter!

Nu är en av sommartidernas höjdpunkter här. Göstrolling en natt med spegelblankt vatten i ett magiskt ljus, det slår det mesta i fiskeväg. Elvis och jag hade en sådan natt häromdagen, det skapar fiskeminnen.

När jag fiskar gös på natten, så kör jag båten i sakta fart mellan 1,1-1,6 knop. Spöparavaner med ett linsläpp till wobblerna på 35 meter är lagom. Jag blandar Rapala Orginal f18 med Rapala Scatter Rap Husky 13cm i olika färger, helt ytligt fiskade. Straxt efter midnatt när det var som mörkast ute, så kom dagens första hugg, Elvis drillade en större gös som gav han en fin kamp. Den tog en Scatter Husky i färgen SSH.

Rapala Husky Scatter Rap 13cm (SSH)

Efter någon timmes snurrande i mörkret, signalerade ett ytspö en bättre fisk, en stark gädda satt i andra änden. Den gav Elvis ett nytt Pb grattis.

Vi tappade några fiskar till innan vi gav oss hemåt i gryningen. Göshälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren