Sol, blå himmel och havsöring!

Den sista tiden har jag spenderat mycket tid med familjen ute i skärgården här i Höga kusten. Det har blivit en massa spigghåvning och bad vid bryggan men även provat på lite bonntrolling efter havsöring.
Vi har gjort det enkelt för oss med att vi helt enkelt kört med de spön och rullar vi spinnfiskar med. Sen har vi bara släppt ut betena rakt bakom båten. En enkel metod som för oss visat sig vara ganska effektiv.

En riktigt vacker 60 centimeters havsöring som inte tvekade på att klippa en Rapala Shadow Rap trollad i över 3 knop.


De beten vi fiskat med är Shadow Rap och Shadow Rap Deep. De går inte jättedjupt, men det har inte hindrat öringarna för att kliva upp och klippa betet som fiskat 1-3 m under ytan. Färger har jag kört så naturliga som möjligt.
Jag har också tagit bort trekrokarna och satt dit en trekrok med lekande på främre fästet. Detta gör jag av två anledningar:
Nummer 1, är för att inte skada öringarna i onödan med en massa krokar som kan fastna i ögon eller gälar under fighten.
Nummer 2, med ett lekande mellan krok och bete har öringen väldigt svårt att skaka loss beten när den hoppar.

3 heta beten och en halvsmält Tobis som en av öringarna vi fångat hostade ut.

Något viktigt att tänka på är att havet är väldigt varmt. Ni som beger er ut på fiske ska vara medvetna om att tiden för avkrokning och återutsättning skall göras så kort som möjligt. Kom ihåg att kolla upp hur reglerna ser ut i ert område avseende minimått och antal.

Kör hårt i sommar!

Respektera minimimåtten och återutsätt varsamt all fisk du inte tänkt behålla.

Comments

Kommentarer

Om Johan Pettersson