Fortfarande bra Gösfiske!

Igår söndag åkte jag ut på hemmasjön några timmar, det varma vädret som varit senaste veckan har gjort att vattentemperaturen fortfarande är hög för årstiden 16 grader. Det gillar gösarna. När jag fiskar efter gösen på hösten, så följer jag djupkanterna i sjön, där djupet ligger på 6-9 meter. Där samlar betesfisken ihop sig i stora stim, vilket rovfiskarna inte är sena att utnyttja. Bilden nedan gösar som står på botten, efter en fin kant. Det tjocka sträcket är djupriggslodet.

Fiskarna var riktigt på hugget, Rapala Scatter Rap Husky 13cm i färgerna SSH samt FFHC (Citronen) presenterade straxt ovanför botten var melodin.

Ytspöna använder jag spöparavaner som jag viktar wobblerna med ett sänkte tio meter före draget. Ett sänke på ca 40 gr är lagom, svänger man mycket och stannar båten ibland, så sjunker betet ner mot botten, för att sen fly uppåt ytan när man gasar och rätar upp båten. Den metoden retar dom flesta rovfiskar till hugg. Göshälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren