Sen laxrapport, lax i håven

Tidigare i år hade jag Roger i båten på laxfiske, och bra gick det! Vi körde laxtrolling långt ut på havet, och landade en fin fisk – samt tappade två fina laxar intill håven trots nya sylvassa VMC krokar! En superdag på havet!

Här kommer en sen laxrapporet då jag tidigare i år hade jag en skön laxguidning ute på havet, och bra gick det! Vi började dagen med att nästan krocka med en lax som låg och solade sig i ytan när vi kom trollande, men som sedan blev skrämd och simma iväg utan att hugga! Mycket båtar hade vi i området, så vi fiskade oss långt ut istället där jag trodde fisken skulle finnas på några fina grundtoppar (nya ställen för mig), och rätt hade jag som tur var den här fiskedagen! Vi började med att tappa en större lax precis vid håven, och några timmar senare så drog vi på denna laxen på bild (ca 95 cm längd så runt kanske 9-10 kg enl “lax-appen”)!? Vi fiskade på och hade en grymt fin och trevlig fiskedag ute på havet! Lite otur också då vi tappade 2 laxar trots nya sylvassa VMC krokar och ny fräsch Sufix nylonlina (den ena fisken precis vid håven), men vi landade även 1 fin lax! Tre laxar på kroken totalt! Tyvärr fettfena på den fisken så C&R även på den fisken som fick gå tillbaka! Dagen före hade vi mer otur då vi tappade en lax då också, men vi fick dock en öring istället! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och vårens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om min egna hemsida den senaste tiden uppdaterats mindre frekvent än vanligt! Nya fräscha och några äldre fiskerapporter är dessutom på gång snart igen att uppdateras! På återhörande!

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul sida där med en massa sköna bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer