Grymt bra havsöringsfiske med nya Rapala Kallan!

Nyligen var jag ute på höstens första och enda havsöringsfiske (reportagefiske), och bra gick det! Av 9 st krokade samt hugg av öringar (!) så landade vi 5 st havsöringar totalt (allt finns på film & bild)! Grymt bra fiske, men också ett grymt bra havsöringbete – nya Rapala KALLAN! Dessutom allt på olika färger under dagen, så det var framförallt inte färgen som avgjorde, utan själva betet även om färgerna är grymt fina samt naturtrogna! :-)

Första havsöringen, men det blev 4 st till efter denna på nya Kallan!
Några av färgerna på Rapala Kallan! Fina som tusan, men det finns fler fina färger!
Dagens kanske grannaste teckning på en av fiskarna vi fick!

Nyligen var jag ute på höstens första och enda havsöringsfiske (reportagefiske), och jättebra gick det! Vi landade totalt 5 st havsöringar av totalt 9 st öringshugg (jag och Mogge Lewin från Normark), vilket är ruskigt bra hemma här i Stockholms skärgård! Vi fick samtliga hugg/fiskar på nya superfina betesnyheten RAPALA KALLAN (dessutom ett blyfritt bete), som dessutom visade sig vara helt suveränt bete vilket vi dock visste sen innan, och som faktiskt hade pressrelease i världen dagen efter! Vi fick hugg på 7 olika färger totalt (vi byte färg varje gång vi fick fisk), så den är stekhet oavsett färg! Finns grymt fina färger (snygga som tusan), och är stryktålig då vi (klantigt nog) träffade flera stenar lite slarvigt med hårda träffar i de kraftiga vindbyarna när vi kastade in mot stenarna och stranden! Inte en enda skada (inte ens färgen lossnade på de beten jag har hemma)!

Personligen vill jag påpeka att betet förutom att det fiskar mycket bra, är dessutom ett mycket stryktåligt bete! Ett gott betyg med andra ord! Det finns 12 st olika och mycket fina färger av betet, varav några är ”skrikiga” färger samt några väldigt naturtrogna färger! Betet simmar superfint (”backar” vid vevstop), vilket ger sträckt lina och det är jättebra vid hugg! Kastar långt, har dubbla fjäderringar, fina VMC krokar och kan fiskas grunt! Den här fiskedagen körde vi i olika farter men mest i hyfsat hög fart, men Kallan fiskade fint i alla farterna ändå!

All fisk fick gå tillbaka till sitt rätta element, catch & Release såklart (speciellt på vild och fin havsöring)! Får man en havsöring som är fenklippt och håller måttet, då behöver m,an inte skämmas om man tar hem en sådan matfisk! Vi fiskade med 13 Fishing spön/rullar, och hade tunn Sufix 832 flätlina. Det finns ett reportage i Magazin FishEco just nu, men även ett reportage på Rapalas olika forum i olika utföranden snart! Det ska bli kul att läsa och se filmerna när allt är klart.

Ett STORT grattis till Mogge som landade sin första havsöring någonsin på riktat spinnfiske i skärgården den här dagen, bra jobbat! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vinterns ismete eller pimpelfiske (jag fixar betesfisk), samt vårens och sommarens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

.

Länk till Mogges artikel (I Magazine Fisheco): https://fisheco.se/havsoringfiske-i-kallt-vatten/

Länk till video (Nyhåvad öring på Facebook): https://www.facebook.com/1237200480/videos/2913097795687618/

Länk till Video (Betet & release på Facebook): https://www.facebook.com/1237200480/videos/794059864679769/

Rapalas orginalvideo: https://www.facebook.com/135595643122208/posts/5220091278005927/

.

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om min egna hemsida (Fishguide.se) den senaste tiden uppdaterats mindre frekvent än vanligt! Nya fräscha och flera äldre fiskerapporter är dessutom på gång snart att uppdateras! På återhörande!

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul sida även där där med över 800 st sköna fiskebilder (oftast stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer