Vad var nyheten som fångar rödingen?

Ifjol fick jag testa ett nytt bete från 13Fishing, 13Fishing Flas Bang jigging rattle spoon. Under i stort sett alla dagar under testfisket var vädret inte alls med oss. Kallt/varmt växlande och NV hård vind med snöfall. Låter inte så roligt, men får man fisk på ett bete när det är tuffa dagar och fisken inte äter allt, då vet man att det är bra grejer!

Jag vet att många ser Rödingfiske som ett fiske som oftast bedrivs med blänke med tillhörande Lina och krok betad med maggotts. Hur många har haft stora rödingar i hålet som tuggat på blänket och absolut inte velat ta den betade kroken?

Jag fiskar själv ofta med blänke/maggots men på senare tid har det kommit fram att konstgjorda beten på kroken ofta fungerat bättre. 13 Fishing har olika små mjukbeten som liknar rödingarnas och andra fiskars naturliga föda där bland annat Bernie.

Om vi återgår till 13F flash Bang så tycker jag absolut att ni som inte testat ska göra det. Våga släpp de stora och små blänkena en stund. I klara sjöar ser rödingen och känner långa vägar din flash Bang. Är det mörkt eller grumligt varför inte tända någon av de självlysande stavarna som följer med betet? Ha den helt obetad eller beta 3kroken med bluefox lilcreature mayfly, 13Fishing bernie, maggotts,räka,fiskbit eller vad du vill.

Fiska både bottennära och pelagiskt, banka upp bottenmaterial och driv tröga rödingar till vansinne. Ha gärna ett spö med flex och stadig rulle ifall storrödingen hugger, för då blir det åka av.

Mvh Ingemar Olsson

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson