Det laxar på 2022

Det nya året har bjudit på stor variation. Ena dagen är det gnistrande vitt och vintern känns fullkomlig. Nästa dag kan det var 7 plusgrader och regn, detta har gjort att det går fortfarande att bedriva fiske med båt då fler talet ramper fortfarande är öppna.

Anders med nytt pb på lax!

Både Vänern och Vättern bjuder på fin fint fiske när vädret tillåter. Vilken sjö man besöker spelar egentligen ingen roll fisket är mycket bra i båda. Själva fisket i sig skiljer inte speciellt mycket heller. Fisken jagar tämligen högt och jag tror nog de djupaste huggen har kommit på runt 12 meter(dvs ganska högt upp). Lugna dagar kan man ha turen och se laxen jaga ytligt efter spigg, nors och siklöja.

Alfons med pb på lax!

Beten som stuckit ut de senaste är Rapala Scatter Rap. Trollade i 2,2-2,5 knops fart verkar de helt oemotståndliga för fisken. På riggarna är det mindre skeddrag som gäller. Shoehorn är en personlig favorit.

Scatter Rap 11cm minnow var stekhet på Vänern i helgen!

Gott om fisk i ytan. 9 av 10 hugger kommer på ytspöna och får man en lax finns det flera i närheten. Sätt i system att vända runt så fort du kan om en lax har landats.

Alf med en lax fångad direkt på morgonen.

Då dagarna inte är speciellt långa nu så hugger det ofta under hela fiskepasset. Men ofta brukar första och sista ljuset vara extra bra tid för napp.

Är du intresserad av att följa med ut på laxfiske? Tveka inte att boka en fiskedag med mig.

www.charterfiske.se
info@charterfiske.se
0706-762908

Jag är bokningsbar alla dagar i veckan året runt.

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer