Stor abborre på balanspirk med hjälp av ekolod

När jag fiskar abborre på isen så tar jag hjälp av ett ekolod ,jag använder en garmin livegivare som jag har inställt i frammåtläge och det beror på att jag vill hitta fisken under isen en bit bort från hålet och sen närma mig den med hjälp av ekolodet.När jag hittat lite större abborre så brukar jag antingen borra ett 20 tal hål ca 10 meter ifrån varandra och vandra runt där,eller borra ett hål ca 5 meter ifrån abborren och sen försöka locka den att komma till hålet,detta tycker jag kan vara otroligt spännande ,den abborren jag fick denna gång på 1480g fiskade jag på i ca 15 minuter innan den tillslut kom fram till hålet och högg min Rapala jigging shadowrap .jag har provat att borra mitt över fisken innan men tycker bara att den simmar iväg för mig då ,därför borrar jag en bit ifrån abborren ca 5 meter brukar funka,Jag brukar göra rätt kraftiga rörelser och dunka pirken i botten om jag fiskar lite grundare för att få abborren att reagera på min pirk när den står en bit bort från hålet.När abborren kommit fram till hålet fiskar jag som vanligt. Detta är otroligt spännande fiske men som allt annat fiske så ibland så är dom tjuriga och då bryr dom sig inte om nånting

Comments

Kommentarer

Om Tommy Blomander