Drömstart på havet!

I lördags åkte jag och fiskekompisen Olle Eriksson till Singö utanför Grisslehamn. Det blev ingen sovmorgon bilen rullade redan kl 02,00 från Nora. Dom stora vandringslaxarna som är Påväg norrut till älvarna lockar, till ett försök att få en stor fisk på kroken. Väl framme vid Grisslehamn, rampade vi snabbt i båten. Väderprognosen lovade lite blåsigt väder på förmiddagen för att sen lägga sig helt på eftermiddagen. Efter en stunds stampande med båten passerade vi välkända Understen. Alla spöna riggades snabbt ut, vi följde en fin djupkant där jag fått laxar förut, när jag fiskat vid Singö. Efter 10 minuters fiske skrek Olle till, fisk. Okuma Coldwater rullen på översta djupriggspöet morrade ilsket, vilken kanonstart. Laxen gjorde några långa rusningar innan jag kunde börja pumpa in den mot båten.

Efter en stunds drillande kunde Olle håva en fin vandringslax, ibland är det lätt att vara laxfiskare. Efter några timmar lungnade sig vinden som prognosen lovade, det blev kanonväder ute på havet.

Några timmar senare kom nästa hugg, ett ytspö tokböjde sig och fastnade i spöet bredvid med följd att linan brände av, riktigt surt. Vi hade ett hugg till, som inte fastnade innan det var dags att åka in mot hamnen. Nu laddar jag grejerna för göstrollingen en av sommarens höjdpunkter,rapporter kommer.Laxhälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren