Ett kort gäddpass!

Kallt och Regnigt väder så dagen fick förknippas med gäddfiske. Lillbrorsan brukar få sina fiskeryck ibland och trots regn och 5 gradigt i luften så skulle han ut. Sagt och gjort så for vi ut på en kort gäddpremiär tillsammans.

Det är inte alltför ofta som gäddfisket brukar vara på schemat. Men ibland blir det nån tur per säsong. Även fast jag yrkade som kapten denna dagen och lät brorsan agera med spöt så var hans glädje minst lika kul att ta del av. Regn i mängder till en början och kallt ute, men gädda högg det!

Första vasskanten kastas av och det smäller på en bra fisk på hans spö. Tyvärr sticker fisken in i buskarna och krokas av innan dess storlek hann mätas. Extremt högt vatten så det gäller att vara handlingsberedd. Två kast senare och en ny fisk som drog samma taktik som den förra. Surt! Några kast senare runt samma vasskant sitter en till fisk på för hans del. Fisken trycker sig hårt mot botten och tjurar på länge. Men ju närmare båten fisken kom så blev även glädjen större och större hos fiskaren. Jag plockar fram håven och en glad fångstman konstaterar ett pb på gädda. Längden kom upp i 112cm och regnet glömdes snabbt bort. Nöjd och belåten så lämnade vi fisket trots att det säkert gått att få upp ytterligare nån fisk. Men är man nöjd så är man nöjd. Storm Knock´r MInnow och dess rassel fick i alla fall känna många tänder på kort tid. Sen är det alltid kul att få kunna bidra till glädje i andras fiske också :)

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren