Ett kort gäddpass!

Kallt och Regnigt väder så dagen fick förknippas med gäddfiske. Lillbrorsan brukar få sina fiskeryck ibland och trots regn och 5 gradigt i luften så skulle han ut. Sagt och gjort så for vi ut på en kort gäddpremiär tillsammans.

Det är inte alltför ofta som gäddfisket brukar vara på schemat. Men ibland blir det nån tur per säsong. Även fast jag yrkade som kapten denna dagen och lät brorsan agera med spöt så var hans glädje minst lika kul att ta del av. Regn i mängder till en början och kallt ute, men gädda högg det!

Första vasskanten kastas av och det smäller på en bra fisk på hans spö. Tyvärr sticker fisken in i buskarna och krokas av innan dess storlek hann mätas. Extremt högt vatten så det gäller att vara handlingsberedd. Två kast senare och en ny fisk som drog samma taktik som den förra. Surt! Några kast senare runt samma vasskant sitter en till fisk på för hans del. Fisken trycker sig hårt mot botten och tjurar på länge. Men ju närmare båten fisken kom så blev även glädjen större och större hos fiskaren. Jag plockar fram håven och en glad fångstman konstaterar ett pb på gädda. Längden kom upp i 112cm och regnet glömdes snabbt bort. Nöjd och belåten så lämnade vi fisket trots att det säkert gått att få upp ytterligare nån fisk. Men är man nöjd så är man nöjd. Storm Knock´r MInnow och dess rassel fick i alla fall känna många tänder på kort tid. Sen är det alltid kul att få kunna bidra till glädje i andras fiske också :)

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren

Jag heter Lucas Lövgren, är fyllda 18 år och bor uppe i Kiruna. Det är här uppe som jag i mångt och mycket bedriver större delen av mitt fiske. Med 4 olika årstider så har verkligen varje tid sin egna charm. Allt ifrån rödingfisket på kalfjället, harrfisket i dom strömsatta älvarna eller jakten på de grova sällsynta öringar som simmar runt i de olika vatten som finns. Att kikpimpla och titta ner på en 4-5 kilos röding, pulsen i max men samtidigt sitta koncentrerad i snödrev och försöka få den till hugg. Eller varför inte ett tvärnit i vevstoppet och i linans ände en grov öring som glupskt svalt wobblern. Spöt som förvandlas från raklång till totalt “u böjd”, rullen som skriker efter luft och benen som sätter fart efter fisken längs strandkanten. Ja, det är många olika delar inom fisket som får mig att fortsätta vilja åka ut. Där fiskeintresset är något som hängt med mig ända sen liten, och som under senare tid gått över i att försöka fånga en lite större fisk än den tidigare. Att utveckla sitt fiske lite extra till nästa gång gällande teknik eller valet av bete är något som jag alltid strävar efter. Men ibland så kan det också bara vara skönt att komma ut i naturen, lufta sig lite och ha en rolig dag med sina vänner!