Gösarna är på gång

Igår blev det några timmar på sjön medans sonen spelade golftävling.

Min vän Linus frågade om jag ville med ut och det passade mig perfekt. Redan när jag kom fram till sjön och skulle ringa Linus för att hämta upp mig kom första fisk-kontakten.

-kommer så fort jag vägt en gös!

Det kan man kalla en lovande start.

Väl i båten och ute på sjön skulle det inte dröja innan även jag skulle få dagens första gös. Ett stenhårt hugg på en Peto 14cm i färgen Smelt on The Beach.

En fin 3kg+ gös fick inleda min fiskedag. Linus drar sedan ett par snabba gösar innan vi gör en förflyttning för att testa om abborren var i farten.

För att fatta mig kort så var dom verkligen inte i farten. Dom ville absolut inte ha våra beten. Vi såg dom var där men dom ville inte äta!

Klockan gick och snart var det dags för mig att åka i land. Vi gör en liten förflyttning och rätt som det är dyker det upp ett fint eko på skärmen. Jag lägger ett perfekt kast med min 10cm Boom Shad och reaktionen av fisken låter inte vänta på sig. Den vill verkligen döda min Boom Shad och hugget är stenhårt.

Mitt Omen Black 15-40g bugar bra och det blir en riktigt härlig fight. Upp ur djupet kommer en riktigt fin gös för att vara i detta vatten.

Gösen är 84cm lång och väger 4,74kg. Min största gös i denna sjö. Grymt kul!

Efter denna gös har Linus ett stenhårt hugg av en fisk i minst denna klass men tyvärr lossnar den.

Sen är det dags för mig att hämta upp min golfare och en kort min lyckad fisketur är över för min del!

Tack för en trevlig tur Linus!

Ut och fiska gott folk! Men tänk på att det är varmt i vattnet just nu! Så skippa gäddfisket om det är möjligt. Framförallt i grunda sjöar som hunnits värmas från botten till ytan!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids