Ta med kidsen på fiske

Sommaren 2022 har verkligen bjudit på sommarväder. Kidsen har sommarlov och en del föräldrar har gått på sin semester. Sverige bjuder på ett enastående utbud på olika fiskemöjligheter. Vårt avlånga land har i stort sett allt man kan önska sig.

André med nytt PB på röding från Vättern.

Det vore en skam om inte dagens föräldrar tar tillfället att ta med sina barn på en fisketur i sommarvärmen.

Ett dubbelhugg från Vättern där far och son fick kämpa tillsammans mot var sin fin röding.

Delad glädje är alltid dubbelglädje. Om man som förälder har ett fiskeintresse så är just sommaren den period jag tycker man ska introducera fisket till de yngre. Det är liksom den naturligt behagliga årstiden och allt är ofta enklare att greja med. Skulle fisken inte vara på humör kan man alltid bryta av med ett svalkande bad.

Leo med en praktlax på 75cm.

Om man inte känner för att fiska vid bryggan i den lokala sjön kan ett guidat äventyr vara ett maxat alternativ. Jag får ofta förfrågningar om barn som vill testa på fisket vars föräldrar inte kanske är så drivna själva. Det bästa med ett guidat fiske är att man ej behöver några som helst förkunskaper. Guiderna i Sverige är i regel mycket duktiga fiskare och kan ge dig massa tips som kommer göra framtidens fisketurer mer framgångsrika. Oavsett vilken väg man väljer så hoppas jag ni tar tillfället och nyttjar sommaren 2022 till att ge kidsen chansen till äkta fiskelycka.

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer