Trollingfisket är inlett med rullskrik!

Båtsäsongen är i full gång och fisket likaså. Trots kallt vatten så var det en sjukt bra båtpremiär fiskemässigt. Totalt 22 öringar varav 4 st över 1.8kg kom upp. Vilket inte är fy skam för ett första trolling pass på 4 timmars aktivt fiske. Även en ny favorit bland multi rullar är funnen som funkar klockrent till trolling likväl till fisket från land.

Begränsat med tid och ett fullspäckat schema bestod denna dag av, så fisket fick starta tidigt för att lyckas hinnas med. Klockan slog 09.00 då jag började lägga i ordning grejerna till dagens fiske. Utrustningen till fisket bestod av 13 fishings Concept Z Slide med varsitt Muse black spö. Ena sitter Muse Black 7 fot, 15-40g, Medium Heavy på, vilket har en grov ryggrad och till för bända stort. Det andra Muse Black spöt är inte lika styvt, 6,8 fot, 5-20g, Medium Light.

Därefter var det bara rampningen av båten kvar och det såg redan då trevligt ute på sjön. Lugnt och stilla, precis som man vill ha på en båt premiär. Väl ute på sjön så startades sökandet av varmare vatten direkt. Med endast dryga 4 timmars fisketid så gäller det att vara effektiv. För timmarna går snabbt när man har kul. Första stället hade en temp på knappa 3 till maximalt 4 grader. Betesfisken saknades även den. Gav det en snabb chans över en djupkant som jag sakta puttrade över. Fick ett snabbt hugg på Scatter rap i färgen S på första svängen. Drog ytterligare nån sväng till på stället men desto mer hände inte. 

Det stod i valet och kvalet att våga chansa och åka vidare en bra bit bortåt och slösa dyrbar fisketid när den är knapp. Tur var det jag chansade för annars hade man missat öring som högg, och det i massor!

Närbelägen till nya destinationen stannar jag till med båten och fixar igång lodet igen, och vips! Rätt under båten fanns allt man kan önska sig. Lite varmare vatten och fullt i fisk. Det var ett sådant hotspot att man på lodet kunde se öring som jagade i de stora vattenmassorna. Så hett att jag snabbt knöt på en Boom Shad jigg och sänkte ner med bly skalle till fiskarna. Flera öringar sågs på lodet som febrilt jagade den lilla jiggen ändå upp till båten flera gånger. Två stycken försiktiga pet var det totala resultatet från jiggningen. Men oj så kul denna typ av fiske var. Något som måste prövas bättre vid ett annat tillfälle!

Efter det snabba jiggandet åkte trolling grejerna ut och på sin höjd tog det kanske 4 minuter innan första fisken sitter nitad. Sjukt snabbt gick det denna gång för första hugget. Hann knappt sluta släppa ut lina så sitter det en fisk! En öring på 1,2kg men som bjöd på en bra fight. En snabb avkrokning och under tiden sitter nästa fisk på andra spöt. Även denna i samma viktklass.

Man hann inte göra mycket annat än att drilla fisk och veva in spön. Scatter rap minnow 11cm stod för alla fiskar under den första huggperioden.

För fisket dog av lite så småningom. Så jag passade på att förflytta mig några hundra meter till grundare vatten för att kolla in ett annat hett område. Första svängen på det nya stället och PANG sa det rakt av. Linan på Z Sliden flög ut och spöt stod i ett U. Muse Black, 15-40g, Medium Heavy spöt prövas hårt för första gången. För nu sitter det en riktigt pigg fisk på linänden. Bra fight och till sist landas en 4210 grams öring med längden 76cm. Även denna fisk på tog Scatter Rap Minnow i färgen S. Som rakt av var glödhet denna dag. 

Ger ytterligare lite tid på det nya ställe men inget händer. Åker tillbaka till det första stället för dagen. Fisket verkar ha kommit igång här igen för det var action direkt. Landade ytterligare 10 stycken öringar innan tiden blev alltför mycket och andra måsten i livet kröp närmare.

 Totalt för dagen blev det 22 st öringar och 4 st över 1,8kg. En bättre fisk klev av nära båten i slutet på fiskedagen som gav absolut allt för att undkomma mig och lyckades. Den grämer jag mig än över… 

Nåväl man ska se till det positiva för det var en rätt bra första fisketur med båten. Trots begränsat med tid. Konstaterar att 13 fishings Z slide är en sjukt trevlig rulle. Spöna som användes på dagens fiske är även dom väl värda att använda. Bra sköna vill jag säga och fler öringar kommer dom få bända i framtiden. Längtan ut till vattnet blir bara större ju närmare ledigveckorna man kommer :)

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren