Coolt gäddfiske på Irland med Boom Shad, Peto och Haku

Nyligen var jag till Irland och fiskade gädda med min gode vän Jean-Francois Marinot från Paris i Frankrike, och bra gick det! Vi hade väldigt mycket blåst, men också bra med napp och en himla massa kul! Storm Boom Shad, Rapala Peto & Haku fiskade klart bäst för undertecknad..

“Nyligen” var jag till natursköna Irland och fiskade gädda under sex fiskedagar med min gode vän Jean-Francois från Paris i Frankrike, och bra gick det! En grym fiskeresa som gav många fina gäddor för mig och mina vänner, och många härliga minnen också! Jag hade turen att själv landa 28 st gäddor totalt på resan, vilket jag var riktigt nöjd med då fisket var ovanligt tufft för alla på sjön av flera orsaker (bl.a. brutalt blåsigt och ofta regn eller hagel)! Vi missade även mycket fisk, varav jag tyvärr tappade min klart största gädda (som var riktigt jäkla fin och hade verkligen varit kul att få landa), endast ca 10 cm från håven, den var jättefin!

Jag fiskade som sagt med min vän Jean-Francois, men även med fiskeguiden och kända fransmannen Pierre Moniarret som guidar på Irland sedan många år tillbaka. I den andra båten fiskade ett tyskt par med fiskeguiden Luca Nardin, som guidat i Holland i många år. Grymma fiskeguider båda två från Predator Guidning, som verkligen kan sin sak och sjön bra! En härlig miljö, rikt fågelliv och mycket annat kul fick vi också uppleva, och för min egen del så fiskade nya stekheta Storm Boom Shad 19 och 24 cm, Rapala Peto samt Rapala Haku bäst i olika färger!

Många öringflugfiskare (trots hård vind på sjön), metare och såklart gäddfiskare träffade vi också på under fiskedagarna, vilket var kul att se hur dom traditionellt fiskar! Alla bilder är olika fiskar, även om vissa gäddor kan se ganska lika ut! Thanks guys, It was super fun (especially big thanks to Jean-Francois my friend)! I hope to see you all soon again!

För er som är sugna på spinnfiske efter pelagisk gös, gädda samt abborre, så är det läge nu, speciellt då jag numera även erbjuder fiske med min nya stekheta Mega Live givare! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna eller i fiskekajakerna (3 st) – boka sommarens och höstens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om min egna hemsida (Fishguide.se) den senaste tiden uppdaterats aningen mindre frekvent än vanligt! Nya fräscha fiskerapporter är dessutom på gång snart att uppdateras igen då jag har flera riktigt stora fiskar som ska in på hemsidan (tex riktigt stor lax)! På återhörande!

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul fiskesida även där med över 800 st sköna fiskebilder (oftast stora fiskar och annat fiskerelaterat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer