Trolling i Värdsklass!

Igår söndag var jag, Olle Eriksson och Christer Lindgren med på tävlingen Ekenästräffen. En rolig tävling mitt i sommaren med chans att fånga både Lax,Öring samt gös. Efter kaptensmötet kl 08,00 blev det gemensam start 08,30 efter signal från tävlingsledningen. Vi satte fullfart mot ett ställe lite söderut i sjön där det strömmar mycket i vattnet, det brukar vara bra på sommaren, kallvatten från botten trycker upp mot ytan, det gillar blankfiskarna. Framme på plats så började Olle och jag sätta ut spöna, när jag började släppa ut andra spöet, så började första Coldwater rullen morra ilsket. Kanonstart på tävlingen Olle vevade in dagens första godk Öring.

Skönt med en i baljan direkt, då kan man fiska mer avslappnat. Ekolodet visade fina stim med jagande fiskar högt upp i vattnet. Efter en stunds nötande började nästa rulle morra ilsket, nu var det min tur att drilla. En stark silverblank ,storöring närmade sig båten, Olle håvade snyggt.

Nu blev det trögt några timmar, så vi testade lite längre ut sjön, när vi rundade en fin djupkant så hugg nästa fisk på, nu var det Farsans tur att drilla.

Även den här fisken var en fin öring i silverblank kostym.

Nu gick det inte lång tid innan nästa fisk hugg, en större fisk drog iväg som ett expresslok mot botten, den tog på nedre djupriggspöt på ca 15 meters djup. Nu hoppades vi på att det var en lax som nappat på djupet. Olle kämpade en stund innan jag håvade en kanonfin lax.

Nu var det dags att styra mot hamnen för invägning. Det visade sig att många team hade haft ett riktigt bra fiske den här dagen. Våra fiskar räckte till en sjätteplats på tävlingen. Grattis till Team Banjo/Nordh som vann tävlingen. Alla insamlingar till nya smolt, som fiskeklubbarna runt Vänern arbetar hårt med visar sig nu, bra jobbat. Fiske hälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren