Sommaröring på spinn

För en som har svårt att ligga still på en strand kändes det skönt när vädret äntligen blev lite svalare. Efter några dagar av omväxlande väder åska, regn och blåst. Snörade jag på mig kängorna, packade väskan och så klart fiskespöt. När jag parkerade bilen insåg jag att jag glömt både håv och solglasögon. Typiskt! Det är väl nu som livets fisk hugger tänkte jag…

Jag försöker hitta steniga uddar när jag fiskar från land. Och just denna dag och vid en av platserna jag hittade låg vinden på från båda håll. Perfekt. Det känns hett tänkte jag, för har jag tur finns det fisk på nån av kanterna.

Första kastet.

Oj här var det grunt hann jag tänka innan jag insåg att det inte alls var botten jag fastnat i. Det var en havsöring som kvickt fattade tycke för min strömmingsfärgade Kallan. Med snäll broms och lite trixande lyckades jag veva in denna fina guld prickiga vilding.

Jag insåg att min första bedömning om att det kändes rätt grunt faktiskt stämde. Jag har flera hugg kasten därefter och följare som jagar mitt bete precis vid ytan. Utan solglasögon var det svårt att först se det gräsbälte som låg precis utanför mig och förklaring till varför jag fastnade och inte kunde fiska betet så som jag önskade.

Så min taktik blev att byta ut trekroken på betet till en enkelkrok istället.

Bytte ut trekorken en till VMC 7236 enkelkrok nr 2/0

Det visade sig att det var lyckat för efter det lyckas jag fånga två till.

När fiske dagen börjar lida mot sitt slut och jag packat ihop mina saker för att vandra hemmåt igen. Lite i ett chock tillstånd över att jag just fått uppleva den bästa fiskedagen nånsin från land. Det kunde inte sluta så mycket bättre än vad det gjort. Trodde jag…

När jag närmar mig andra sidan av udden inser jag att det blåst betydligt mer där och fortfarande gör. Jag lägger ner mina saker och kopplar på ett bete. Några sista kast hinner jag med.

Betet hinner knappt landa förrän det viner i min lina. I full fart drar meter efter meter ut lina från rullen, den här känns bättre än de jag tidigare fått under dagen. Gud så den kämpar! Efter flera rusningar lyckas jag till slut hitta en lucka bland alla stenar som jag kunde försöka styra in den på för att säkrare kunna kroka av den.

52cm havsöring på Rapala Kallan färgen SDLL

VILKEN DAG! Det var om än lite väl blöta men lyckliga skor som traskade hem den där dagen.

Hoppas du har en fin sommar och lyckas komma dig ut på något roligt fiske.

/ Mari

Utrustning för dagen

Spö: Okuma Sea trout (9’0)

Rulle : Okuma epixor LS 30

Lina: Sufix 832 0.15mm

Bete: Rapala Kallan SDLL (favorit färg för dagen) hann aldrig byta till något annat då detta var så populärt.

Krokar : VMC 7236 n° 2/0

Comments

Kommentarer