Årets fight!

Vi ser ett fint eko ca 20 meter ut till höger på ekolodsskärmen. Både jag och Andreas kastar ut våra beten. Redan efter ett par knyck och vevtag känner jag ett stenhårt hugg. Jag hinner inte tvivla länge. Denna gång är det ingen gädda utan målfisken, en av sjöns bättre öringar har slukat mitt bete.

Detta råder det ingen tvekan om när en kompakt torped tar sats och bryter ytan ett par gånger och året mest otäcka eller fantastiska fight/drillning är i gång.

Jag har drillat en gädda på 11kg på mitt Muse Black i år men detta var något annat. Detta var en gädda gånger 100 i explosivitet och snabbhet. En gädda är mer förutsägbar än dessa fantastiska prickiga varelser. Dessa prickiga fiskar far och flyger om varannat!

Efter ett par hopp var det dags för ett par rusningar. Ena sekunden tar den lina och nästa sekund simmar den mot mig så jag tror jag tappat den. Detta utspelar sig i säkert en minut. Därefter laddar den för nästa luftsprång. Unders tiden står jag med mitt Muse Black och försöker parera och samtidigt hålla lagom press på fisken.

Väl inne vid båten bestämmer öringen sig att sticka neråt. Spötoppen går som svansen på en hund är överlycklig! En hemsk men fantastisk drillning börjar gå mot det avgörande momentet, håvningen.

Efter ett par rusningar är det dags. Andreas greppar håven men öringen gör slut på sina sista krafter och sticker. Åter upp och slå i ytan innan den äntligen hamnar i håven.

Vilken fight! Vilken explosiv fisk! Vilken upplevelse!

Jag tittar på Andreas o sträcker handen och årets hårdaste ”High Five” är ett faktum.

Ett öring-pb ligger i håven. Vilken fantastisk fisk! Detta vill jag göra igen och igen!

Öringen väger 3,36kg, dagens andra öring-pb för mig då jag landat en på 2,5kg några timmar innan denna.

Måste få säga några ord om Muse Black spöna. Vilka grymma spön. Lätta och känsliga med en fantastisk känsla. Denna gång använda jag ett haspelspö klassat 5-20gr.

Men även spöna till multirulle är grymt fina. Söker ni ett lätt spö med grym känsla ska ni spana in Muse Black från 13 Fishing!

Det var allt för denna gång!

Önskar att alla fiskeintresserade skulle få uppleva en drillning likt denna. Att stå där med skräckblandad förtjusning är det fisket handlar om. Dom gångerna det går bra är helt underbara!

Vilken upplevelse!

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids