HöstAbborre

Hösten kan vi nog alla känna att den är väl intill oss. Näst intill vinter för oss här allra högst uppe i landet. Men ett abborre pass innan jobbet under en solig höstdag gick inte att tacka nej till. 

Tanken var att prova ut en sjö med abborre som jag inte fiskat på väldigt länge, men som jag vet håller bra med fisk i sjön. Att snön och vintern är på ingång kändes verkligen av. Då delar av sjöns vikar var täckta med ett lager av is. 

Det var några år sen sist jag var till sjön och något riktigt ekolod fiske har jag aldrig gjort just här. Så jag tog mig hjälp utav deepern och utnyttjade dess finess med att faktiskt kunna kasta ut lodet i sjön m.h.a av spöt. För att sen få informationen av dess loggning direkt i mobilen.

Började gå längs strandkanten som jag tänkt fiska och kastade ut i en V-formad sök yta för att snabbt kunna hitta kanten till djupet.

Tillslut fann jag en liten kant från dryga metern till ca 4meters djup. Som säkert sträckte sig djupare utanför ekolodet även. Riggade på Storm 360GT Searchbait och gjorde några kast. Böt sedan av emellan 5 st olika jiggar för att utprova dem och se vad som kunde tänkas ge mest hugg. Storm – Jointed Minnow, Sudak Minnow och Go-To Grub var de jiggar jag skiftade emellan.

Efter ett tag hade 5st abborrar i storlekarna kring 300-400g kommit upp. Storm 360 Searchbait men även Jointed Minnow i färgen Predator Grey gav resultatet idag. 

Gav fisket en timme till i hopp om att söka upp nån större individ innan jobbet men det ville inte sig helt riktigt. Kanske fiskarna också kände av den nollgradiga luften och helst höll sig på djupare vatten. Nåväl, vädret var iallafall på topp och efter en lång regnig period så är det skönt att bara vara ute.

Snart är vintern här och även pimeplfisket! Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren