HöstAbborre

Hösten kan vi nog alla känna att den är väl intill oss. Näst intill vinter för oss här allra högst uppe i landet. Men ett abborre pass innan jobbet under en solig höstdag gick inte att tacka nej till. 

Tanken var att prova ut en sjö med abborre som jag inte fiskat på väldigt länge, men som jag vet håller bra med fisk i sjön. Att snön och vintern är på ingång kändes verkligen av. Då delar av sjöns vikar var täckta med ett lager av is. 

Det var några år sen sist jag var till sjön och något riktigt ekolod fiske har jag aldrig gjort just här. Så jag tog mig hjälp utav deepern och utnyttjade dess finess med att faktiskt kunna kasta ut lodet i sjön m.h.a av spöt. För att sen få informationen av dess loggning direkt i mobilen.

Började gå längs strandkanten som jag tänkt fiska och kastade ut i en V-formad sök yta för att snabbt kunna hitta kanten till djupet.

Tillslut fann jag en liten kant från dryga metern till ca 4meters djup. Som säkert sträckte sig djupare utanför ekolodet även. Riggade på Storm 360GT Searchbait och gjorde några kast. Böt sedan av emellan 5 st olika jiggar för att utprova dem och se vad som kunde tänkas ge mest hugg. Storm – Jointed Minnow, Sudak Minnow och Go-To Grub var de jiggar jag skiftade emellan.

Efter ett tag hade 5st abborrar i storlekarna kring 300-400g kommit upp. Storm 360 Searchbait men även Jointed Minnow i färgen Predator Grey gav resultatet idag. 

Gav fisket en timme till i hopp om att söka upp nån större individ innan jobbet men det ville inte sig helt riktigt. Kanske fiskarna också kände av den nollgradiga luften och helst höll sig på djupare vatten. Nåväl, vädret var iallafall på topp och efter en lång regnig period så är det skönt att bara vara ute.

Snart är vintern här och även pimeplfisket! Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren

Jag heter Lucas Lövgren, är fyllda 18 år och bor uppe i Kiruna. Det är här uppe som jag i mångt och mycket bedriver större delen av mitt fiske. Med 4 olika årstider så har verkligen varje tid sin egna charm. Allt ifrån rödingfisket på kalfjället, harrfisket i dom strömsatta älvarna eller jakten på de grova sällsynta öringar som simmar runt i de olika vatten som finns. Att kikpimpla och titta ner på en 4-5 kilos röding, pulsen i max men samtidigt sitta koncentrerad i snödrev och försöka få den till hugg. Eller varför inte ett tvärnit i vevstoppet och i linans ände en grov öring som glupskt svalt wobblern. Spöt som förvandlas från raklång till totalt “u böjd”, rullen som skriker efter luft och benen som sätter fart efter fisken längs strandkanten. Ja, det är många olika delar inom fisket som får mig att fortsätta vilja åka ut. Där fiskeintresset är något som hängt med mig ända sen liten, och som under senare tid gått över i att försöka fånga en lite större fisk än den tidigare. Att utveckla sitt fiske lite extra till nästa gång gällande teknik eller valet av bete är något som jag alltid strävar efter. Men ibland så kan det också bara vara skönt att komma ut i naturen, lufta sig lite och ha en rolig dag med sina vänner!