Scatter Rap på Vänern

Hösten är här och fisket på V-sjöarna har dragit igång med buller och brak. Nu när lågtrycken rullar in från sydväst är det med stor framgång man trollar med vobbler och skeddrag bakom båten. Farten får gärna var hög nu. 2,8-3 knop fungerar bra för Rapalas Scatter Rap.

Öringen dominerar fångsterna i Vänern.

Scatter Rap 11cm är ett av mina absoluta måste-beten i starttian. Med sin sadelsked i fram vandrar vobblern oregelbundet från sida till sida samtidigt som den vibrerar hårt. Det verkar ytterst svårt för rovfisken att motstå detta superbete.

ALB är en fantastisk färg som funkar i alla väder.

Fisken jagar sina byten högt nu och måsarna kan visa vägen vart det är som hetast för stunden. Måsdyk är alltid bra och vissa dagar håller dyken i flera timmar. Ett tips är att fisk ena pulkan igenom dyket istället för att mosa igenom med allt du äger.

Gött spöböj med en grann öring i linändan.

Senaste turerna har öringen dominerat fångsterna på Vänern och med blott 8,5 C i vattnet blir det åka av kan jag lova. Fisken är oerhört starka och vägrar ge sig utan en rejäl kamp.

Är du nyfiken på att testa på trolling på Vänern? Tveka inte att kontakta mig för att boka in en tur nu i höst. Kontaktinformation:

Charterfiske.se
info@charterfiske.se
0706-762908

Varm välkomna ombord!

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer