Blöta isar lockade abborren till iskanten

Nyligen när vi hade lite varmare väder så passade jag på att pimpla abborre, och bra gick det! Många napp på Rapala orginalpirken, vilket var kul och spännade med livegivare på isen…

Mera pimpelfiske med Humminbird Mega Live, men nu var isarna dåliga! Yes, nyligen var jag åter ute på isen igen och pimplade efter större abborre med kompisen Tomas Sandberg, Rapalas balanspirkar fiskade bra som tex den på bilden (Rapala orginalpirken), men även Rapala Jigging Shadow Rap balanspirken i färgen NP! En rulle från 13fishing och Mega Live så blir det dessutom ett himla spännande fisketur, men samtidigt hade isarna tagit mycket stryk då värmen, regnet och blåsten tärde hårt på isen en tid, dessutom hade vi mycket vatten på isen (se bild och vågorna på isen i den hårda blåsten)! Nu var detta ett tag sedan och efter detta har isarna blivit bra igen men isläget är alltid en färskvara! Min Strikemaster motorisborr funkade klockrent trots regn nästan hela dagen, världens bästa isborr om ni frågar mig! Intressant var att abborren gärna simmade högt upp den här dagen, och många följde med ända upp till pimpelhålet när man lyfte pirken kunde jag se med min llivegivare…

För er som är sugna på spinnfiske efter pelagisk gös, gädda samt abborre, så är det läge till våren, speciellt då jag numera även erbjuder fiske med min nya stekheta Mega Live givare! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna eller i fiskekajakerna (3 st) – boka vinterns, vårens och sommarens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om min egna hemsida (Fishguide.se) den senaste tiden uppdaterats aningen mindre frekvent än vanligt! En ny fräsch fiskerapport är dessutom på gång snart att uppdateras igen från ett jiggfiske jag hade nyligen efter ostkusten söderut (fina abborrar)!

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul fiskesida även där med över 800 st sköna fiskebilder (oftast stora fiskar och annat fiskerelaterat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer