Sköna tips till er som använder Strikemaster-isborren!

Hej, som Strikemaster-ambassadör (av världens bästa isborrar), så kommer det här några sköna tips till er som har, eller planerar att köpa en Strikemaster isborr! Se videon hur man smidigt rensar hålet!

Som fiskeguide sedan 1998 med massor av dagar på isen med ismeteprylarna så har jag hunnit med att prova en massa olika motorisborrar under alla åren. Jag har haft 3-4 st olika bensindrivna motorisborrar med 250 mm spiralen genom åren och visst funkar dom bra när allt är som det ska, men jag har också dragit i det där jäkla snöret tills jag blivit svettig och sur på isen… dagar när man fått ge upp helt och hållet eller gå i gamla pimpel/metehål! Inte kul alls, sen saknar jag heller inte avgaserna i ansiktet, den kladdiga oljan, bensinskvätt på fingrarna, och det höga oljudet på isen!

Numera sedan snart 3 år tillbaka så kör jag den fantastiska Strikemaster 40 V isborren med 250 mm spiralen, och är galet nöjd med denna isborren! Inga problem alls med batteriet trots att jag även hade med den isborren upp till Lappland vintern 2021 där isarna är mycket tjockare än hemma och kylan sträng! Hemmavid blir det oftast många hål en fiskedag, och jag brukar då kunna bränna max 25-50% batteri under en fiskedag! Visste ni förresten att Strikemaster isborren har lampor undertill, perfekt för tex lake, eller kanske gösfisket på natten!? Isborren har förutom en driftsäker och stark elmotor även ett riktigt bra skär med en styrspets som borrar på några sekunder igenom tjock is! Ett tips är såklart i filmen där jag visar hur man smidigt rensar hålet (se videon, kom ihåg var ni såg det först), men också ett tips är att ha batteriet i fickan vid sträng kyla. Jag brukar själv inte ha den i fickan, men vid stäng kyla skulle jag nog göra det om det är en lång fiskedag (vill minnas att jag gjorde så i Lappland)! Se till att ha torrt och snöfritt där batteriet och motorn möts (kontakterna)! ett annat tips vid längre transporterer är att skruva loss spiralen helt från motorn, jag gjorde det till Lappland i bilen samt när jag gick väldigt många kilometer med en pulka till en sjö långt ute i ”tjotaheitti” på skoterspåret. Givetvis bör man även ha borrskyddet på vid transporter för att undvika skada! Och som sagt, isborren har lampor undertill vilket jag tror blir kanonbra på mörkerfisket! Ett sista tips är att borra fast isborren om isen inte är för tunn, annars kan man ställa ner isborren mot handtagen, se till att ha skäret bort från dig för att undvika att skadas på dom vassa skären! Kör hårt, skitfiske på er!

För er som är sugna på spinnfiske efter pelagisk gös, gädda samt abborre, så är det läge till våren, speciellt då jag numera även erbjuder fiske med min nya stekheta Mega Live givare! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna eller i fiskekajakerna (3 st) – boka vinterns, vårens och sommarens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om min egna hemsida (Fishguide.se) den senaste tiden uppdaterats mindre frekvent än vanligt! Väl mött…

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul fiskesida även där med över 800 st sköna fiskebilder (oftast stora fiskar och annat fiskerelaterat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer