Fin pimpelabborre! Rapala levererade många napp!

Nyligen var jag ute med kompisen Henrik Laine på pimpelfiske efter abborre, och bra gick det! Vi fick ett gäng abborrar, samt nån gädda också! Kul fiske med balanspirkarna runt grynnorna med Rapalapirkarna!

Nyligen hade jag och kompisen Henrik Laine årets första pimpeltur efter abborre på isen! En underbar fiskedag, men himla dåliga isar fortfarande då vi inte kunde gå överallt (då)! Henrik fick den bästa abborren, men vi fick även gädda på Rapala balanspirken (Jigging Shadow Rap samt Rapalas original balanspirk). Jag körde såklart med min Humminbird Mega Live samt Solix 10 och hade flera fina fiskar framme och kikade på mina grejer kunde jag se på ekolodet (både abborre och gädda), riktigt kul och spännande när dom attackerar pirken måste jag säga! För mig har pimpelfisket med livegivare gett isfisket en riktig ögonöppnare då man numera ser hur betesfisken står, hur mycket och fort rovfisken rör sig på vintern etc (det är ganska mycket det), och hur rovfisken reagerar på pirkens rörelser etc! Otroligt lärorikt, och framförallt spännande! Själv har jag valt en större pulka för ekolodet pga. all utrustning, tex 100 Ah litiumbatteriet och isborren etc! Min fantastiska Strikemaster 250 mm isborr låter nog lite extremt kanske på abborrepimpel, men jag pimplar i samma hål som jag har givaren, och det funkar jättebra! Visste ni förresten att Strikemaster isborren har lampor undertill, perfekt för tex lakefisket!? Trots att vi pimplar abborre med många hål så har batteriet räckt utan problem hela fiskedagarna, världens bästa isborr för större rovfisk etc om ni frågar mig!? Grymmaste isborren! :-)

För er som är sugna på spinnfiske efter pelagisk gös, gädda samt abborre, så är det läge till våren, speciellt då jag numera även erbjuder fiske med min nya stekheta Mega Live givare! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna eller i fiskekajakerna (3 st) – boka vinterns, vårens och sommarens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om min egna hemsida (Fishguide.se) den senaste tiden uppdaterats mindre frekvent än vanligt! En ny fräsch fiskerapport är dessutom på gång snart att uppdateras igen från ett jiggfiske jag hade nyligen efter ostkusten söderut (fina abborrar)!

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul fiskesida även där med över 800 st sköna fiskebilder (oftast stora fiskar och annat fiskerelaterat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer