Jiggfiske från båten, fina abborrar landade söderut i landet!

Nyligen kom jag hem efter en liten abborre-roadtrip söderut i landet med sikte på stor abborre, och fin fisk blev det också landat för mig och kompisen Felix Rimfrost! Vi fick väldigt många gäddor (speciellt sista dagen), varav tre av dom var lite bättre. Största på dryga 5 kg, men även stora abborrar och sutare på kroken! En cool och lärorik fisketur blev det, och samtidigt ett kul break mitt under pimpelfisket! Nästa fisketur blir på isen igen hemmavid!

Årets första abborrar och gäddor är nu landade från båten – mitt i pimpelvintern! Abborrarna var lite tröga nu när isen precis hade släppt söderut, men desto aggressivare var gäddorna på lätt utrustning (samt även 4 tveksamma sutare)! Det blev en hel del fisk landat, och massor med gäddor verkligen! Sutarna fastnade på sidan trots långsamt fiske på grunt vatten i sjögräset, en satt vid munnen! Med lätt utrustning så blev det en kul fight när gäddorna på runt 5 kg klippte på, men även såklart med dom mindre fiskarna! Vi provade många olika beten, som tex Rapala Shadow Rap och Shadow Rap Shad, Storm Boom Shad etc vilka alla gav flera napp! Vi fiskade även med Okumas fina spön och rullar, riktigt nice! Nästa fiske blir på isen hemma igen, men vi får se vart!? Välkomna ut på fiskeguidning, kom som ni är!

För er som är sugna på spinnfiske efter pelagisk gös, gädda samt abborre, så är det läge till våren, speciellt då jag numera även erbjuder fiske med min nya stekheta Mega Live givare! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna eller i fiskekajakerna (3 st) – boka vinterns, vårens och sommarens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om min egna hemsida (Fishguide.se) den senaste tiden uppdaterats mindre frekvent än vanligt! Väl mött…

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul fiskesida även där med över 800 st sköna fiskebilder (oftast stora fiskar och annat fiskerelaterat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer