Årets första +10 plussare!

Igår bjöd laxarna på Vänern upp till dans på riktigt. I soligt men kallt vinterväder högg laxarna hårt igår. I båten hade jag Alte från Norge som ville testa fiskelyckan.

Alte med en +10 kilos lax från Vänern.

Vi valde att gå ut något senare på morgonen då natten varit kall. Kl. 9 var alla tio spöna i vattnet. Efter någon timme hittade vi fläcken för dagen och första laxen var ett faktum. Ynka 78cm lång var första laxen men den drog ändå ner vågen till 7 kilosstrecket. Nästa hugg kom så fort vi hunnit vända upp. Denna lax var 82cm och något slankare, men drog också vågen till 7 kilosstrecket. I med grejerna och tillbaka till fläcken. Nytt hugg och efter en intensiv kamp landade vi och returnerade en vildlax på ca: 80cm.

Spöböj ”De Lux” när årets först ”gris” hade hittat vårat bete.

I med alla tio spöna och nu hade vi lyckats trolla iväg ut ut området. En ”Crazy Ivan” senare och nytt vrålhugg på innerspöt! Nu får Atle verkligen bekänna färg och fisken vägrar komma in till båten. Fisken spänner och spänner. Jag får till sist börja svänga mot fisken för att vi ska kunna få in de sista metrarna med lina. När väl fisken ligger i håven inser vi att det är en rejäl lax.

91cm och 10,3kg

Lite smått chockade över storleken så inser under lugna förhållanden att fisken väger med råge över magiska 10 kg. Vikten var 10,3kg fördelat på 91cm. Stort grattis Alte, till en drömfisk!

Vänern är unik!

Mvh Ove

Comments

Kommentarer