Trevligt ismete med Jean-Francois! Okuma & Strikemaster leverera som vanligt!

Nyligen hade jag min gode vän Jean-Francois Marinot från Frankrike på ett 2 dagars fiskebesök, och helt okej gick det med tanke på vädret, speciellt då det var första gången min vän gick på isen! Vi isfiskade lördag och söndag! Strikemaster 40V isborren borrade stabilt och kraftigt som vanligt, samtidigt som Convector rullarna var klockrena med räkneverket vid napp..

Yes, nyligen hade jag min gode vän Jean-Francois (som fiskat med mig i snart 15 år) från båt på besök, och på hans första isfiske någonsin! Jag hämtade honom på flygplatsen, och sen bar det av mot login för två dagars isfiske. Lördagen var väldigt blåsig, antagligen de värsta vindarna jag isfiskat i någonsin, och i söndags hade vi första timmarna sol men sen fick vi världens snöstorm under några timmar. Gäddorna nappade bra, även om vi missade säkert 4-5 st. Jean-Francois gick nu för första gången på sjöis vilket var helt nytt för honom, och fick även flera fina gäddor från isen via ismete vilket var kul!

Inga jättar den här gången, men 94 cm, 98 cm och 99,5 cm, dock ovanligt smala gäddor tyckte jag. Vi körde ismete med mina Okuma Convector trolling och ismeterullar! Rullarna är nya för i år, och jag måste säga att dom funkar klockrent med räkneverket och har verkligen levt upp till mina förväntningar. Jag brukar släppa ut den mängd lina jag vill ha för stunden beroende på fiskedjupet, och sedan nollställer jag rullen vilket är klockrent då jag ser hur mycket lina som gått ut vid ett napp! Bra rullar till ismete, men även till trolling vet jag då knarren är riktigt bra! Givetvis fiskar vi med stora hål efter stor fisk, och då är min Strikemaster Lithium 40V ett givet val med en 250 mm spiral, en oerhört bra isborr måste jag säga då jag verkligen hårdkört den nu i flera år! Borren jobbar sig igenom väldigt tjock kärnis på några sekunder, rekommenderas varmt! Efter fisket släppte jag av honom på flygplatsen igen, en mycket intensiv helg blev det!

För er som är sugna på spinnfiske efter pelagisk gös, gädda samt abborre, så är det läge till våren. Speciellt då jag numera även erbjuder fiske med min nya stekheta Humminbird Mega Live givare! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna eller i fiskekajakerna (3 st) – boka vinterns, vårens och sommarens fisketurer redan nuKom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om min egna hemsida (Fishguide.se) den senaste tiden uppdaterats mindre frekvent än vanligt! Väl mött…

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul fiskesida även där med över 800 sköna fiskebilder (oftast stora fiskar och annat fiskerelaterat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer