Härlig vintertrolling

Vintern vägrar ge sig. Men vi har öppna ramper och laxarna verkar vara på betet fast vattnet är tämligen kallt. Fisken kalasar på spigg och små nors högt upp i vattenmassorna.

Vilka läckra prickar laxen har!

Trollingen sker högt upp och det är sällan vi fiskar djupare än tio meter. Man kan välja två vägar att gå. Sakta trolling med betesfisk eller något snabbare fiske med skeddrag och vobbler. Det lugna dagarna är betesfisken ofta bäst men när vinden viner kan man ha bästa resultatet med plast och plåt.

Brutal kondis på denna lax.

Nya spön i båten. Jag har nu fått chansen och testa Trio Force 6,6 fot från Okuma. Dessa ”trollingstickor” är perfekta till insjötrollingen och gör fighterna riktigt roliga. Känslan är total och aktionen är ganska snabb. Spöna funkar lika bra som ytspön för planerboardsfiske, som djupriggsspön.

6,6 fot och mycket trevlig aktion.

Bästa fiskelyckan har vi haft över djupt vatten. Ekolodet har oftast visat 50-60m djup men ändå hugger fisken i ytan. Förmodligen har det med vattentemperaturen att göra. Det är några tiondelar varmare där fisken verkar hugg.

Affe med en silvertorped.

Skulle just du vara sugen på att testa trollingfiske på Vänern men inte har någon båt. Då kan jag givetvis hjälpa dig. Det finns en del lediga dagar i vår för just fiske efter lax och öring på Vänern.

Vill du veta mer?

Ring 0706-762908 eller e-posta till info@charterfiske.se

Varmt välkomna å spännande laxfiske i Vänern!

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer