Årets första öring!

Även fast det inte är någon jättefisk så är det den första spinnfiskade öringen denna säsong! Känns enormt roligt efter en lång och kall vinter!

Jag kunde inte bärga mig längre så jag var bara tvungen att fara iväg och hitta lite öppet vatten att kasta på. Efter en biltur samt lite plumsande i snön fann jag mig öppet vatten och även hungriga öringar.

Mina första kast för säsongen blev med en Shadow Rap i färgen HH. Efter 7 kast och en väldigt långsamt hemtagen wobbler så satt årets första fisk. En liten öring men ack så naggande god!

Passar att upprepa det jag tidigare sagt, skrikiga färger och kallt vatten rimmar bra i öringens värld. Vilket även stämde in i år igen. För färgen HH är verkligen skrikande och tanken är att trigga igång nån fisk.

Tog några snabba bilder innan den fick simma hem till sitt rätta element igen.

Lite senare efter att ha kammat av första stället med shadow rapen som fiskar relativt ytligt, böt jag till Rapala Rippin Rap för att beta av dom undre och djupare vattenmassorna. Det tog endast två kast så small en lite bättre fisk. Däremot kliver den av innan jag hann se storleken på fisken. Fortsätter fiska med Rippin Rapen och inser snabbt vilken kastmaskin till bete detta är! Flyger sjukt långt med Sufix 131 linan och man behöver knappt ta i för att få iväg den bra långt.

Därefter kom det in en kallfront och en hård vind som fick fisket att kännas trögare för nu högg det inte alls. Bästa tiderna att fiska på nu tidigt på säsongen brukar vara mitt på dagen då temperaturen är som högst. Alternativt in på eftermiddagen om temperaturen håller i sig mot kvällen. Man får hålla lite koll på soltimmarna och tempen för det är ofta korta stunder som fisken är aktiv på när vattnet är så pass kallt ännu.

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren

Jag heter Lucas Lövgren, är fyllda 18 år och bor uppe i Kiruna. Det är här uppe som jag i mångt och mycket bedriver större delen av mitt fiske. Med 4 olika årstider så har verkligen varje tid sin egna charm. Allt ifrån rödingfisket på kalfjället, harrfisket i dom strömsatta älvarna eller jakten på de grova sällsynta öringar som simmar runt i de olika vatten som finns. Att kikpimpla och titta ner på en 4-5 kilos röding, pulsen i max men samtidigt sitta koncentrerad i snödrev och försöka få den till hugg. Eller varför inte ett tvärnit i vevstoppet och i linans ände en grov öring som glupskt svalt wobblern. Spöt som förvandlas från raklång till totalt “u böjd”, rullen som skriker efter luft och benen som sätter fart efter fisken längs strandkanten. Ja, det är många olika delar inom fisket som får mig att fortsätta vilja åka ut. Där fiskeintresset är något som hängt med mig ända sen liten, och som under senare tid gått över i att försöka fånga en lite större fisk än den tidigare. Att utveckla sitt fiske lite extra till nästa gång gällande teknik eller valet av bete är något som jag alltid strävar efter. Men ibland så kan det också bara vara skönt att komma ut i naturen, lufta sig lite och ha en rolig dag med sina vänner!