Fiska gös på natten!

Trollingfiske efter gös på natten är ett spännande och roligt fiske, som lätt blir beroende framkallande. Så här gör jag för att få nattens vampyrer att hugga. När jag trollar i mörkret så kör jag i sakta fart och svänger båten mycket då får betet en oregelbunden gång som får gösen att hugga, fart runt 1,1-1,4 knop är lagom. Betesfisken som gösen jagar står ofta still ytligt på natten, så man får försöka efterlikna dom så mycket som möjligt. På natten använder jag gärna Rapala Orginal f 18 som inte har en hetsig gång dom wobblerna kan man få att efterlikna stora löjor som gösen jagar på natten. Färger som fungerar bra för mig är Klassika S, FT och Perch (abborren)

Tafs till betena gör jag själv med fluocarbon lina. Jag delar ett beteslås med lekare och hake som jag använder. Sufix invisiline 0,44 mm är en lagom tjocklek till gösen. Med den osynliga tafsen har man större chans till bra fiske, 1 meter tafs är lagom.

Huggen kommer ofta när man svängt och betet stått stilla för att sen dra iväg när båten svänger åt motsatt håll

Jag använder spöparavaner som jag har satt fast vattentäta mini ledlampor på, dom syns riktigt bra i mörkret

När man ser spöparavanen backa i mörkret vet man att det sitter en gös i andra änden . Elvis med fin gös som tog i mörkret

Åk ut och testa gösfiske på natten det är ett roligt,spännande fiske. Göshälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren