Irland Pike från i våras (fina fiskar)!

För en tid sedan så var jag till Irland och fiskade gädda med min gode vän Jean-Francois från Paris, och bra gick det! Rapala Otus var hetast på stor fisk (Haku var såklart också het som vanligt)! Vi fick en drös fina gäddor, och 2 ovanliga insjööringar..

Bättre sent än aldrig! För en tid sedan i våras så var jag till Irland och fiskade efter gädda med min gode vän Jean-Francois Marinot från Paris, och bra gick det! Rapala Otus var hetast långsamt fiskad för min egen del, trots att “det enda som skulle funka var jerkbaits” enligt expertisen! Vi fick en drös fina gäddor och 2 öringar, och fiskade i sjön Lough Derg som ligger ganska mitt på Irland, och fiskade med Pierre Monjarret och Luca Nardin (thanks my friends)! Blåsigt och tufft väder som vanligt hade vi, men det var bara att gilla läget! Enligt experterna på plats så skulle endast jerkbaits funka som sagt, men tjurig som jag är så gjorde jag precis tvärtom och fiskade mycket långsamt med olika Rapala Otus på djupt vatten vilket gav dom största gäddorna på hela resan! Jag landade två gäddor som båda var 109 cm, men också ett gäng lite mindre gäddor! Givetvis levererade Rapala Haku fint också, men de största fiskarna ville ha gummi vilket inte förvånade mig! Jag hade även turen att få en av dom ovanliga öringarna i sjön på en Rapala Super Shadow Rap i en skrikigt gul färg (bonusfisk, se bild)). En av dagarna blev vi inblåsta och då passade jag på att spinnfiska efter öring från land, vilket gav mig ännu en öring som den här gången nappade på riktat fiske! Thanks Jean-Francois – you are the best! 

För er som är sugna på spinnfiske efter pelagisk gös, gädda samt abborre, så är det läge till hösten. Speciellt då jag numera även erbjuder fiske med min nya stekheta Humminbird Mega Live givare! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna eller i fiskekajakerna (3 st) – boka sommarens, höstens och vinterns fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om min egna hemsida (Fishguide.se) den senaste tiden uppdaterats mindre frekvent än vanligt, men lite oftare snart! Väl mött…

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul fiskesida även där med snart 1000 sköna fiskebilder (oftast stora fiskar och annat fiskerelaterat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer