Laxfisket Landsort och Ålands Hav 2023

Årets laxfiske var svårare än någonsin – för alla! Förra året landade vi 100% i min båt (varje tur landad lax), men i år har vi många missade laxar, och t.o.m en heldag utan ett enda hugg vilket faktiskt är ovanligt för min del!

Årets laxfiske var svårare än någonsin! Förra året landade vi 100% i min båt (varje tur landad lax), men i år har vi många missade laxar, och t.o.m en heldag utan ett enda hugg vilket är ganska ovanligt för min egen del! Det blev trollingfiske både vid Landsort (Nynäshamn), och på Ålands Hav som vanligt, men precis alla jag pratat med har reagerat på att fisket var svårare i år än vanligt! Min båt hade 5 dagar med kunder på havet, och vi hade totalt 8 st laxhugg men nästan all fisk klev av eller högg nästan slarvigt vilket var märkligt!

Vi landade 2 laxar och näbbgädda på årets laxfiske! Jag provade en hel del olika beten i år, och hade det varit mycket lax på havet så hade jag dragit lax på Rapala Harmaja skeddraget, den måste vara stekhet tror jag (se bild)!? Sista dagen var bästa dagen, vi krokade på 3 laxar men alla klev av, men senare på dagen fick Jan O från FishEco en tjock lax på 100 cm, vilken vägde närmare 13 kg (den behöll vi). Dagen innan drog vi en lax på 104 cm med fettfena (C&R), så kanske dryga 13-14 kg!? Den på 104 cm hade fettfena och fick simma åter! Jag är trots trögt fiske taggad förr nästa års laxfiske igen, då medelvikten är hög just nu! Som exempel så drog dom på finska sidan tidigare i år en lax på 26,7 kg samtidigt (vill jag minnas), så chansen finns! Medelvikten på laxen är hög, så missa inte dom stora nästa år!

För er som är sugna på spinnfiske efter pelagisk gös, gädda samt abborre, så är det läge till hösten. Speciellt då jag numera även erbjuder fiske med min nya stekheta Humminbird Mega Live givare! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna eller i fiskekajakerna (3 st) – boka sommarens, höstens och vinterns fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om min egna hemsida (Fishguide.se) den senaste tiden uppdaterats mindre frekvent än vanligt, men oftare snart! Väl mött…

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul fiskesida även där med snart 1000 sköna fiskebilder (oftast stora fiskar och annat fiskerelaterat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer