Abborre på Crankbaits

Fiska abborre med ”cranks” är inte bara väldigt kul, utan effektivt också. Man söker av områden snabbt och de större abborrarna verkar ofta gå igång på korta knubbiga beten i elaka färger. Senaste passen har jag lagt på en sjö jag vet håller stor abborre ända upp över 2kg. Har fiskat denna sjö flera ggr med jig och jerkbaits. Jigg/gummibeten fiskade med alla möjliga tekniker, men samma resultat varje gång. Inte en enda vettig abborre landad. Mkt märkligt då tex dropshot med Vertigo minnow alltid brukar ge bra fiskar!

Rapala OG tiny blev första kodknäckaren, första hugget blev en abborre på 1230gram. OJ såja nu börjar det likna nåt. Efter 1,5h hade jag landat drygt 30 abborrar på Rapala OG Tiny och Rapala shad rap elite55. Jag provade emellanåt med jigg men det var inte alls hett. Frågan är om det jämt är såhär i denna sjö ? Troligen inte men statistiken hittills de senaste fiskepassen pekar på det….

Checka in Rapala Otts Garage tiny och Rapala shad rap elite55. Dessa beten är av hög kvalité och tål mkt gäddtänder mellan abborrenappen.

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson