Drömfiske

Att vädret var med mig denna dag rådde det inga tvivel på! Strålande sol och en svag sydlig vind. Äntligen en fin dag efter allt regn. Nu skulle det bli abborrfiske.

Min brutala morgontrötthet avtog som vanligt i minimal takt och gruset i ögonen fanns fortfarande där efter att de första två kopparna kaffe intogs.

Men bilen packades och snart var jag påväg. Väl framme vid sjön fylldes jag med en känsla av välbehag och hopp. Det var ju sådana här dagar man drömt om under vintern när graderna visade -15 och snön yrde.

Båten lades i och packades. Nu var det dags. Satte kurs ut mot en kant på sjön som jag fått upp ögonen för senaste passet jag var hit.

Började dagen med att åka runt och titta om jag hittade något intressant. Det dröjde kanske en kvart innan jag ser betesfisk och något som ser ut som större fiskar på si:n på min ekolodsskärm. Jag bestämmer mig för att ankra och börja fiska.

Det dröjer inte länge innan det hugger stenhårt på min nyhet från Rapala som kommer 2024. En fin abborre på ca8hg landar i håven. Kastet efter kommer en till. Tredje kastet ytterligare en men denna är stor, riktigt stor. Efter en fantastiskt kul fight lyckas jag landa en riktigt stor abborre och lyckan är total. Abborren är 47cm och väger 1,32kg.

Jag låter abborrarna vila i håven medans jag fiskar på. Det tar inte många kast innan det är dags igen. Åter igen är det en kiloskloss som hamnar i håven.

1,32kg och 1,04kg är en bra start på dagen!
Mitt Muse Black från 13Fishing fick jobba!

Vilken start och vilka fiskar.

Nu verkade huggperioden avtagit.

Jag lägger ett långt kast ut över djupkanten men redan efter några lyft sätter jag mig i botten. Jag får åka dit och försöka lossa. Efter lite om och men lyckades jag komma loss. På den nya ankringen är det ännu mer betesfisk men abborrarna lyser med sin frånvaro.

Jag beslutat mig för att flytta tillbaka till den förra positionen. Det skulle visa sig bli sensommarens bästa val.

Första kastet efter att jag ankrat om hugger det igen. Det är en grymt stark fisk som tagit mitt bete. Den stonkar och knycker så det råder inga tvivel om att det är abborre. Den vägrar komma upp från djupet. Men rätt som det är kommer en grov fin abborre upp.

Jag håvar och krokar loss och fortsätter fiska. Två kast senare är det dags igen och denna är fasen ännu starkare. Vilka fantastiska fiskar. Upp ur djupet kommer den, årets fisk än så länge. En galet vacker abborre kan landas och det är dags att sätta sig och andas och fundera på vad man just fått vara med om.

Efter att jag återhämtat mig lite är det dags att mäta och väga. Den första stora väger 1,43kg och är 47cm. Vad väger då den största?!?!

Den är 49cm lång och den trycker ner vågen till 1,54kg. Äntligen! Det blev en insjöabborre från Dalarna över 1,5kg detta år också.

1,54kg/49cm
Skaplig dubbel!

Lyckan är total. Det blev ytterligare någon abborre denna dag. Men dessa timmar var dom bästa. Denna förmiddag kommer jag minnas med värme och jag hoppas få uppleva något liknande igen snart.

Håll ögonen öppna! 2024 kommer det fantastiska nyheter!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids