Lyckat karpfiske, endast 80 gr från sjörekordet!

Nyligen så fiskade jag karp återigen efter ca 21 års uppehåll, och bra gick det! Jag fiskade väldigt mycket karp i mina yngre dagar i framförallt Sverige, men även i många andra länder i Europa!

I mina yngre dagar så fiskade jag väldigt mycket karp i framförallt Sverige, men även i legendariska sjöar som Lac Du Der Chantecoq (p.b då på 19,4 kg), Lac Du Salagou etc (Frankrike), men även i Bulgarien, Rumänien, Ungern, Belgien, England etc! Nu ca 21 år senare så var det dags återigen med sonen Wilmer och kompisen Jocke att fiska karp, och bra gick det med en superfin spegelkarp på endast 80 gram från sjörekordet för mig nu på söndag morgonen! Sjukt kul, och samtidigt balsam för själen! Jocke drog en karp redan innan vi var på plats, och senare en till (vi satt på olika platser)! Riktigt kul att köra lite specimenfiske igen, och förhoppningsvis blir det ytterligare ett karppass till i år för mig och sonen!? Vi fick totalt 3 st karpar och en braxen, samt att Wilmer missade även ett s.k “run”! Inte hans fel utan karpen bara lossnade från kroken vid napp! Vi körde s.k klassisk boltrigg med en s.k pop-up samt sjunkande boilies (Dynamite Baits såklart), Okumarullar, napplarm, bivie, avkrokningsmatta etc, precis så som när jag fiskade mycket karp förr i tiden! Fisket gav verkligen mersmak igen, och för er som vill fiska karp i framtiden så har Okuma riktigt fina karpspön och stora fina “baitrunner rullar” till detta, och dessutom mäsk, bra boilies etc, se länk: https://www.normark.se/fiske/beten/mask.html. Till nästa år blir det såklart mer karpfiske för mig och sonen, då jag/vi båda fick mersmak för karp och specimenfisket som faktiskt är så himla trevligt och avkopplande!

För er som är sugna på tex spinnfiske efter pelagisk gös, gädda samt abborre, så är det läge nu till hösten. Speciellt då jag numera även erbjuder fiske med min nya stekheta Humminbird Mega Live givare. Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna eller i fiskekajakerna (3 st) – boka höstens, vinterns och vårens fisketurer redan nu. Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om hemsidan (Fishguide.se) den senaste tiden uppdaterats mindre frekvent än vanligt! Väl mött..

Ps. För er som har Instagram så har jag även en kul fiskesida även där med snart 1000 sköna fiskebilder (oftast stora fiskar och annat fiskerelaterat kul). Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer