Godmorgon från arken

Arklivet är väldigt fint och speciellt när rödingen även hugger. Under vår vistelse hade vi stilla och bra väder dag som natt. Norrskenet visade sig även från sin vackra sida under kvällarna.

Innan man beger sig iväg upp på fjället innebär det en hel del packande i förväg. Jag lade in iordning all tänkbar utrustning som kan komma att användas och tog med mig några olika spö för olika tillfällen.

Tickle Stick UL – är ett av de spön jag tog med. Tåligt spö för att drilla fisk men samtidigt otroligt känslig med dess FlatTip. Den är byggd med den platta toppen just för att man enkelt ska kunna se/känna sina hugg. Det här spöt använder jag endast till mormyska fisket. Vilket jag föredrar dom dagar då fisken är lite petig eller vill ha något mer diskret att äta.

Omen Ice rod – Ett spö från 13fishing som är till för ett tyngre fiske och som lämpar sig väldigt bra gentemot en stor fisk eftersom den har en stark ryggrad. Använder det främst då jag borrar mycket och letar upp fisken med hjälp utav mitt ekolod. Jag kombinerar detta spö med en Black Betty Freefall rulle vilket gör spöt otroligt smidigt och framförallt roligt att drilla stor fisk på. Att tänka på om man kör tunga blänken så brukar jag bromsa med ena fingret på rullen för att inte risker överspolning.

Strax efter lunch anlände jag till sjön efter många timmars resa. Jag påbörjade mitt fiske inuti arken efter att den var helt uppslagen. Under isen hade jag drygt 3meter att fiska på.

Ni som inte har koll på ordet “ark”, så är det en fiskeark jag menar. En färdigbyggd låda med tyg som går att fälla upp ute på fjället och som blir ditt boende i några dagar. Ett lyxigare tält skulle jag beskriva det som, med färdiga pimpel hål, sovplats och som är väl isolerad.

Det tog inte många minuter så dök första fisken upp. Det gick av en rasslande fart denna gång. Den simmar runt min dansande tungsten Mongo Jig mormyska på botten. Som jag återigen riggat med Blue Fox lil Creature bait i modellen mayfly, färgen amber/yellow, och en maggots på kroken.

Jag gör några korta och snabba vibrationer på mormyskan. Fisken börjar simma allt mer ryckigare i sin ”approach” och den blev även huggvillig. Pang så small den på! 

Linan spänns och några hårda rusningar som följd. Upp kommer en vacker fjällröding som jag glatt fotar. Vilken rolig start :) 1240 gram röding som inte kunde hålla sig ifrån min lilla mumsbit till mormyska.

Nästa dag gryr och jag upptar mitt fiske igen. Jag kör på samma taktik som gårdagen då det visade sig väldigt effektivt. Efter närmare två timmar av fiske så dyker en bra fisk upp i hålet. En grov ryggrad och stora vita fenor täcker mitt 150mm hål. Jag rycker till med två snabba hopp upp och ner på botten och fisken far mot mormyskan i full fart. 

Rullen skriker till och det var en ursinnigt stark fisk. Bra många minuters fight. Landar fisken och den var grymt tjock. Röding på 2100gram vilket är en fin fisk och känslan att få ta den på kikpimpel gör det hela ännu bättre!

Följ mig gärna på instagram – lucaslovgren för ännu fler fiskebilder och uppdateringar :)

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren