Båtrekord på lax

Under guidningarna händer ofta att gästerna putsar sitt personliga bästa på olika arter. Men att det dras nytt båtrekord blir ju bara svårare och svårare för varje år som går. Men i slutet på förra veckan drog vi till med ett rejält båtrekord på insjölax.

Guido och sonen Karl hade bokat en heldag på Vänern för att försöka fånga en lax. Vädret var inte speciellt trevligt men vad spelar det för roll när fisken hugger?

Vid lunchtid kommer första hugget på en ytligt trollad Rapala Shadow Rap. Fisken spänner på och det går riktigt tungt. En rejäl kamp inleds och Karl pressar fisken så got han kan. Just denna dag hade jag valt att fiska med Okuma Tournament 8 fot och Cold Water rulle i storlek 300. Det skulle nämligen blåsa ordentligt på morgonen så då brukar jag fiska med spöparavaner. Efter 30 minuter lyckades jag äntligen håva laxen och glädjen ombord är fullkomlig.

Fisken är enorm. Laxen mäter 94cm och drar vågen till 12050g. Omkretsen är hela 64cm och är ett kvitto på en fisk i superkondition.

Det nya båtrekordet är ett faktum och jag tror det kommer stå sig ett tag. Ett riktigt stort grattis till Karl och hans otroliga lax på över 12 kilo.

Ut och trolla med er!

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer