Lång skidtur gav belöning

Våren är ett faktum hos oss allra högst upp i norr. Vägarna har tinat fram och snösmältningen har börjat i små mängder än så länge. Vi har präglats av många kalla perioder som stannat vårens framfart. Våren är väldigt sen i år och det kommer att gå att pimpla röding länge uppe på fjället.

Vi drog iväg på en sväng på skidorna. En rejäl packning följt av en lång skidtur gjorde att vi startade resan i god tid. Klockan ringde 05.00 och därefter var vi snabbt iväg.

Jag hade i förväg packat ned med mig tungsten mongo jig och 13 fishings mjukbete – BAMF som jag var extra sugen på att prova. Den kombon kom jag att gilla framöver då det rörde sig väldigt fint i vattnet. 

Först borrade vi upp oss på en kant från 1-3 meter. Jag borrade totalt 12stycken hål efter kanten för att försöka hitta aktiv fisk men gick bet. 

Rödingarna var väldigt ointresserade och jag tyckte mig att det kändes grumligt i hålet. Snön som börjat smälta har gjort isarna blöta och det är väldigt dåligt för fisket då det rinner igenom isen.

Vi tog beslutet att förflytta oss längs med hela sjön och prova andra delen. Här är det lite djupare vatten. Efter dryga 20 minuter så kom första hugget för tjejen!

En vacker och fet fjällröding som valde att käka trots förutsättningar som var emot oss. Kul när det går att lyckas ändå!

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren