Plussare blev minus i plånboken

När man fått ett nytt PB så ska det svida lite i plånboken.

Jag har fiskat och lagt massor av tid på fiske men har inte trots mina erfarenheter så har jag inte kommit över den magiska gränsen på 10 kg på gädda. (tror jag är den enda bland mina vänner som inte gjort det.) Dock har jag fått en del strax under men som sagt inte spräckt gränsen 10 kg. Det har under åren blivit många trollingturer på våra stora VV sjöar och det har landats ett antal plusgäddor i båten och den största på 13 kg. Men som alltid i trolling så är det slumpen som avgör vem som får ta spöt och drilla och den slumpen har aldrig fallit på mig kan jag lugnt konstatera.

Nytt PB

”Blomanderstyle”


För ett par veckor sedan så var det dags att näta min första ”plussare” men det var inte helt utan att det kostade på i plånboken. Jag fiskade i norra delen av Vättern och tanken att skulle prickskjuta gös. Efter några timmars resultatlöst fiske så dök det upp en riktigt stor fisk på LiveScope ca 10 meter framför båten och den stod på ca tre meters djup. Jag bytte spö och bete körde ”Blomanderstyle” dvs kastade betet så att jag kunde se och var det landade på på lodet. Jag hade satte på en Rapala Peto 14 cm färgen Robot Roach (ROR). Kastade den framåt och ser på lodet att den landar 12 meter framför båten och man ser att den sjunker ett par meter bakom fisken. Jag vevar förbi fisken inget händer, gör om samma igen då smäller den på precis när jag ser live på lodet att ”Peton” passerar fisken.

Läs mer om ”Blomander style

Rapala Peto 14 cm färg ROR (Robot Raoch)

Valet

Under fajten så ser jag ganska snabbt att det är en mycket fin gädda som gör rusningar och plöjer i ytan. Under tiden så pratar jag i telefon med min gode vän Proguide Mogge Lewin. Jag ville att han skulle snabba sig och komma förbi med sin båt så att han kunde fota. Nu var jag rätt säker på att det var ett nytt PB. När jag ska håva fisken så märker jag att ena hörluren (Apple AirPods Pro) är på väg att ramla ur örat och nästa sekund känner jag att den ramlar ur och landar på relingen och ligger och studsar på kanten. Ska jag försöka få tag i luren och riskera att missa håvning. Svarat blir instinktivt nej och luren rullar som i slowmotion över kanten och ner i vattnet och man ser den vita dyra luren singla ner mot botten och samtalet med Mogge bryts.

Nytt PB äntligen – Efter 52 år är man på plussidan!

När jag lyckas håva fisken och får upp gäddan i båten så mäter jag den till 113 cm och vikten är 10,1 kg, Kan vara vara så nöjd över att äntligen är man på plussidan, finns inte mycket som toppar det just då. Nu när jag sitter och ska beställa en ny lur så inser jag att den kostar 1295 kr, skit samma det vart det värt alla dar i veckan.

Vänster lur ligger på 14 meters djup

<´)))))))))))))))><

Stefan Källström

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström