Yes, äntligen!! Gös på 95 cm = nytt PB

Utmaningar och mål 2021

Jag har i år har satt några personliga mål som jag försöker uppnå och fram till dagens datum jag har klarat av tre av fyra mål
1. Gädda plus 10 kg – Check! Läs inlägget här
2. Insjölax plus 10 kg – Check! Läs inlägget här
3. Gös 90 cm – Check! Läs nedan
4. Abborre 50 cm – Nästa mål (Påbörjas i augusti)

Efter en målmedveten satsning i en närbelägen sjö där jag i år har jagat efter 90 cm gösen. Jag har lyckats få åtskilliga gösar mellan 75- 86 cm och att få en + 90 cm verkade vara ett Mission Impossilble.

Mitt förra PB fångade jag för ca en månad sedan i samma sjö, den va 88 cm lång och vägde 7.1 kg. Läs inlägget här

Efter många timmar bakom Livescope så kan jag äntligen sätta check på 90 cm gösen.
I förrgår (läs 19 juli) lyckades jag kroka en 95 cm lång gös som vägde 7,8 kg. Vilken känsla när man lägger den mot mätbrädan och ser att den sträcker sig förbi 90 cm och är 95 cm lång. När jag lägger den i vågsäcken så stannar vågen på 7.8 kg, detta innebär ett nytt PB på gös. Den tog i beckmörkret på en 14 cm Rapala Peto (ROL).

Rapala X-Rap Peto, ROL

Hur får jag ner en 14 cm Rapala Peto på djupet?

När man ”förtynger” en Rapala Peto så brukar den hänga sig i droppet när det sjunker. Men där jag hittat ett litet knep som fungerar. Jag fäster främre kroken med ett litet gummiband. Jag har även senaste tiden experimenterat med olika sätt att förtynga den och ni ser på bilden ned på mitt senaste test som fungerar riktigt bra.

Jag fiskar med:

Jag fiskar blandat med Rapala Otus och Peto men även ett gammalt favoritbete som inte finns kvar på marknaden Storm 360 Searchbait 14 cm (än en gång köp den om ni hittar den i någon realåda i nån butik)

Klantar mig med fotograferingen

Jag som gärna förordar att ha med sig rätt utrusning för få bra bilder med sig hem blev snuvad på den chansen pga slarv. Batterier i systemkameran va slut och mobilens minne va fullt. Fick snabbt deleta lite bilder i telefonen och ta några snabba bilder för jag vill inte att fisken ska ta för mycket stryk pga att inte har ordning på prylarn. Blixen i mobilen är inte den bästa när det är kolsvart ute därav mycket dåliga bilder på fisken.

Men minnet sitter sitter etsat kvar när jag la den på mätbrädan och läser av 95 cm.

Nu börjar jakten på 50 centimeters abborren.
Eller så blir ett gäng nya turer till efter den coolaste fisken enligt mitt tycke i våra svenska vatten ”gösen”


Tips på bra prylar att ha i båten

Våg Rapala RCD 25kg Digital Scale RCDDS25

Rapala RCD 25kg Digital Scale RCDDS25

Måttband Rapala RCD Roll Ruler RCDRR150

Rapala RCD Roll Ruler RCDRR150

Kroklossare Rapala RCDHR

Rapala kroklossare RCDHR

Tänger Rapala Magnetisk RDCMP

Rapala Magnetisk RDCMP

Spö, rulle och lina som jag använder.

SpöRulleLina
13 Fishing MUSE BLACK SPINN 74 H 20-80G 13 Fishing CONCEPT TX BC 7.5:1Sufix – 131 G-CORE X13 BRAID LO-VIS GRÖN 0,165MM
FATE V3 HASPEL 71 216CM MH 15-40G 2PCSSufix – 131 G-CORE X13 BRAID LO-VIS GRÖN 0,165MM

Skitfiske

<´))))))><

Stefan Källström

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström